Oceanarium (ja, det är rättstavat)

Sista Danmarksdagen skulle vi vara ute ur stugan redan klockan 10 på morgonen, och då skulle det vara städat... Färjan gick dock inte tilbaka till Göteborg förrens klockan 20.30, så vi hade några timmar kvar att fylla ut.

Hannah är av någon outgrundlig anledning väldigt intresserad av fisk (ni vet vem jag skyller på...), och i Hirtshals hade vi hittat Nordeuropas största akvarium. Det är klart vi skulle åka dit!

Det var inga småakvarier de hade där inte, 12 meter höga med alla möjliga sorters fisk i - bland annat en fisk som heter klumpfisk, aldrig hört talas om förut. Den är rund som en boll, utan stjärtfena, och simmar som om den vore full. Ingen vacker fisk direkt, men onekligen kul att titta på. Eftersom det var ett forskningscentra var allting dessutom väldigt pedagogiskt upplagt, mycket att titta på och även en avdelning där barnen fick ta på både fiskar och andra havsodjur.

Hannah var den som hade mest  utbyte av trippen, Elina gillade det också men Hannah hade nog kunnat stanna hur länge som helst. Mamma och jag stod ut 2 timmar, sedan tyckte vi att vi varit duktiga. Tack och lov hade Rikard fortfarande energi kvar att springa runt med Hannah det sista..



Kommentarer
Postat av: Julia

Hej! Vilken fin tripp ni verkar ha haft!

Vi pratade om att göra en liknande, men så kom vi fram till att Sanna kanske är snäppet för liten ändå. Och tur var väl det, sånt strul som vi haft den sista veckan. Tack för alla fina ord och stöd!

Danmark är verkligen härligt, om än ganska dyrt...

Stor kram!

2008-08-05 @ 14:02:37
URL: http://chocolatefrog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0