Mitt grovkök är ett katastrofområde

Men nu ska vi försöka få ordning på den hemska blindtarmen! Det är ett smalt, smalt rum där man inte kan ha en dörr eftersom den då tar upp hela utrymmet. Jag - hatar - grovköket!!!!

Det är alltid rörigt, ungarna slänger sina saker överallt, vi använder det som avställningsyta och vi har för mycket kläder och skor som dräller. Just nu har vi flera hyllor och ett par hatthängare därinne, och det hjälper inte upp intrycket kan jag lova. Krokarna är dessutom dåliga, så barnens kläder ramlar ner så fort man går in eller ut genom ytterdörren (ja, en sådan kan vi ha...)

Men nu har tankeprocessen satt igång, och vi har avhandlat allt från ikeagarderober till tygförhängen. Problemet är dessutom att vi absolut inte kan ha något djupare än 50 cm där inne, för då kan man inte röra sig. Så fick jag reklam idag, öb, och där fanns faktiskt garderober med bara 46,5 cm djup! Då kanske vi till och med kan öppna dörrarna... Så Rikard åkte snällt iväg och inhandlade två stycken (han är väldigt snäll, jag är extremt jobbig när jag sätter igång).

Sen har vi även konstaterat att vi ska försöka måla om (vitt - överraskad?), det är mintgrönt nu, huuu. Torkskåpet ska också förvandlas till griffeltavla, så färg till det, och lister, ska inhandlas imorgon efter jobbet. Sen ska det sättas upp en stor tavla med småkrokar till småkläder mitt emot torkskåpet. Målet är ett grovkök i svart och vitt, med klinker på golvet. Garderoberna är visserligen inte vita, men de kan ju bli så småningom. Hoppas inte Rikard läser detta...


image55

Jag har hittat en utelampa!

På den lilla, lilla orten där jag arbetar har jag hittat en konstnär. Huset han bor i har jag tittat på länge, det är en gammal frikyrka med helt underbara fönster. Så länge jag arbetat där har de funnits byggställningar kring huset, men inget har hänt. Nu har han satt igång, och han har dessutom satt ut exempel på sin konst i trädgården.


image53




Mycket av det han gör gillar jag inte, men den här lampan föll jag för direkt. Det var en av de där sakerna man ser på avstånd och bara vill ha.  Igår gick jag dit och pratade med honom (fast jag väntade tills han klättrat ner från 4-meters stegen...). Det visade sig att han faktiskt har en hemma, och när jag frågade om den fanns i svart så kunde han fixa det också. Han kunde också fixa likadana vägglampor.                             

Så vad tycker ni? Flipp eller flopp?


image54


Den här då?

Nu har jag hittat något nytt för köksväggen, det bästa vore dock om den fanns i svart - och i Sverige. Har hittat den på en amerikansk hemsida, någon som sett något liknande här? Jag är för feg för att beställa från "over there".


image51  60 dollar för den här, vad blir det med frakt?


image52 179 dollar för den, aj, aj börjar kosta pengar nu...

Men om någon har vägarna förbi San Francisco kan ni väl säga till.

Här finns mer kul     http://www.wingardinc.com/wallart.html

Jag är inte ensam...

Detta är bildbevis på att det inte bara är jag som överkonsumerar koffeinhaltiga drycker på jobbet. Innan kylens intåg så var gubbarnas behov dock väl dolt, däremot var de mycket duktiga på att kommentera min konsumtion... Så där ser du far, jag är inte ensam!!


image50


Om ni tittar riktigt noga ser ni faktiskt ett äpple längst ner, vi är nyttiga ibland också...

Fika på pingvinen

Idag hade Elinas dagis fika på eftermiddagen. Det går ut på att trötta och relativt ointresserade föräldrar som bara vill hem, ska sitta med en kopp kaffe och krystat konversera varandra. Fantastiskt påfund, som jag av någon anledning alltid åker på. Varför kan de aldrig ha sin fika när Rikard har möjlighet att hämta (de två gångerna om året)?!

Den här gången försökte jag dock göra något meningsfullt av eländet och tog med mig kameran. Elina visar Er härmed sina favoritplatser på dagis.

 Elinas fack, innehåller alldeles för mycket kläder, och nappar..


       Snäckor i entrén fascinerar


  Under de gigantiska legobitarna gömmer sig ett farligt minimonster. Se upp, hon bits... (fråga monstrets syster)

Efter ett tag kom Hannah cyklande från skolan för att hälsa på sitt gamla dagis. Roligt att alla fröknar uppmärksammar henne som de gör, hon gick ändå bara där i ett år. Har jag sagt att vi har ett bra dagis!! Jag erbjöd Hannah att åka bil imorse eftersom vi skulle direkt till Elina på eftermiddagen, men hon skulle prompt cykla. Tror minsann hon börjar bli självständig.

 Hannah gillade att fika, jag drack kaffe (minsann), den lilla vägrade dock helt. Kalaset gick på 50 kronor.


Utebilder

           

Elina var väldigt lycklig när Hannah lekte med henne i bilen, tills det dök upp andra barn. Dem försökte hon med alla medel möjliga mota bort, men när hon märkte att det inte gick bytte hon taktik och försökte få med alla genom att tala om för dem att "jag är inte farlig", naturligtvis med sin vänaste röst.

Helgen i bilder

Det har faktiskt varit en ganska händelserik helg. Barnen har fått sitt i form av kalas, kompisar och marknad, och det har dessutom gått framåt på övervåningen. Jag är dock alldeles för lat för att skriva om allt, så jag tänker behandla det här inlägget som mitt lilla fotoalbum.

Mor, klicka på de små bilderna så blir de större... Kram

 Hannah med bästis roade sig på fredagen med att lära sig skjutsa på cykel. Ja, ja, jag vet, ingen hjälm, men de är ute i trädgården. De fick ocks köpa present gemensamt till kalaset på lördagen, ett strandkalas som bägge flickorna var mycket nöjda med. Vädrets makter var ju också på deras sida.


 Elina var naturligtvis också med ute, och tittade med beundran i blicken på de stora tjejerna. Hon fick dock nöja sig med badbollen...
C, känner du igen linnet?


 Jag fick fantastiska rosor av Rikard på lördagen, ingen anledning alls! Otrolig färg som kortet inte gör rättvisa, vi har till och med insett att rosa måste finnas i köket och funderar nu på om det ska vara en rosa telefon eller rosa hortensia, eller båda. Råd mottages tacksamt. (Hint, jag håller på telefonen...)


 Söndagen inleddes (iaf när jag stigit upp...) med att barnen attackerade sin far, observera Elinas mordiska blick... Det hade de dock ingenting för. Än så länge är pappa starkast, trots nedsatt funktion på grund av förkylning.


 Så här såg det ut under eftermiddagen, organiserat kaos... Om det är någon som vill hävda värre röra tänker jag kräva bildbevis och vittnen. All tapet måste ner eftersom de som tidigare tapetserat uppenbarligen inte visste vad de gjorde. Varför blir det så mycket jobb med allt????


 Hannah tyckte dock att tapetrivandet var kul, så vi roade oss med att tävla om vem som kunde dra de längsta bitarna. Jag vann, hihi.


 Medan Hannah och jag drog tapet, badade Elina. Idag nådde hon en milstolpe som vi kämpat länge för, hon lärde sig att doppa huvudet i vattnet, bakåt. Ni har ingen aning om hur detta kommer underlätta hårtvätten, som hittills varit tortyr för lilla sötnos. Vi var ruggigt stolta!

Vad som inte kom med på bild var att vi tillbringade några timmar på Loftahammars marknad, riktigt bra faktiskt. Så vi har naturligtvis fyndat! Varken Hannah eller Rikard hade några seglarvästar, ochvi fick tag på neongula sådana för bara 198 kronor, och det var för bägge - mycket nöjd! Vi har också shoppat julklappar, två stycken faktiskt - ja, ja, jag vet, vi är eeeextremt duktiga  ; )

Dagens fångst

Hannah och Rikard har tillbringat kvällen ute i en båt, fiskandes. Som stolt förälder kan Rikard härmed meddela att Hannah dragit upp en GIGANTISK fisk på 150 gram. Aborre är det, eller i andra ordalag, morgondagens lunch... I rättvisans namn får vi väl tillägga att även barnafadern lyckades få en fisk, som uppbär den ädla vikten av 160 gram. Vinnaren i fisketävlingen denna gång blev dock båtägaren, med 250 gram fiskpinne.


image32


Här stoltserar Hannah och Rikard med fångsten, men visst förtjänar Hannah en egen bild!


image33

P.S Hälsning till FARMORN. Hannah glömde mycket riktigt att ta av sig kepsen när hon gick in i klassrummet... Fick genast tillsägelse av fröken.... Men det kändes ok.

Små människor

Som jag så stolt nämnde igår så har jag tjatat mig till en liten kyl till mitt (vårt)arbetsrum, något som gubbarna tog till sig ganska snabbt. Tre av dem åkte in till stan igår och kom stolt tillbaka med nyförvärvet. Sen satt vi allihop resten av eftermiddagen och drömde om allt vi skulle fylla den med.

Det verkar väl ganska harmlöst va?! En liten, liten kyl i ett arbetsrum för stackars underbetalda lärare.    ICKE! 
Idag kom reaktionerna, tydligen hade folk vallfärdat upp till rektorn med klagomål på vår stackars kyl. Var den inte en brandfara så drog den för mycket ström. De flesta klagomålen kom tydligen från vaktmästarna, som själva har ett litet rekrationsrum med fullt utrustat kök (spis, kyl,frys), tv, stora skrivbord med varsin dator, soffor , fikabord och inte att förglömma: deras arbetsrum är 5 gånger så stort som vårt. Men det är klart de är ju 4, vi är ju faktiskt bara
7.... Jag kan inte undvika att undra varför deras utrustning inte är brandfarlig, eller drar för mycket ström. Kan någon upplysa mig, jag måste vara fullblodsidiot.

Men vi köpte ju en telefon också, det måste väl ha förlöpt smärtfritt.   ICKE!   Det blev naturligtvis väsen om det också, för inte kan väl lärare ha bärbara telefoner??? Här var det andra som höjde sin stämma. Dråpslaget kom dock från Telia. För att ha trådlösa telefoner på skolan ska man betala 1500 kronor. Jag har ingen aning om varför. Folk mumlade något om analoga nät - jag vägrade lyssna.

Det är inte över. Jag (och gubbarna) tänker behålla vår kyl, och prata i trådlösa telefoner oxå för den delen!


 Här är oroshärden.  Föreställ er nu min coca-cola i översta facket... Den har isfack oxå....

Hannah har börjat 3:an...

... och var riktigt stolt när hon gav sig av imorse. Tecknet på det var att hon villigt poserade framför kameran, naturligtvis iförd sin nya keps. Hon berättade att alla fröknar hade sagt att hon var jättefin, men inga barn (ohyfsade ungar...). Hon har också fått ett riktigt schema för första gången, med både slöjd, no och so som nya ämnen. Hennes mor är mycket nöjd med so-biten, och ser fram emot läxorna ; )


image30
  Observera den coola minen...

Idag har hon också fått plats på basketskolan, träning två gånger i veckan. Borde passa henne som hand i handske, och det vore perfekt om hon kunde vara med i någon lagsport. Hon kommer att få med sig sin lilla bästis, som dock enligt sin mor inte har någon bollkänsla...

Riktiga lärare...

Riktiga lärare rättar prov och uppsatser medan de kör bil, då reklamen dyker upp på teven, ja till och med i kyrkan.


Riktiga lärare utstöter glädjeskrik då de upptäcker att det kommande årets 1:a april inte infaller på en skoldag.


Riktiga lärare kan inte gå förbi en grupp med barn utan att säga till dem att ställa sig på en rak linje.


Riktiga lärare kan få i sig en rejäl lunch på två minuter och arton sekunder.


Riktiga lärare kan räkna upp exakt vilka föräldrar som kommer då det är åhörardagar.


Riktiga lärare utgör Sveriges statistik över njurarnas och urinblåsornas storlek och elasticitet.


Riktiga lärare vet den snabbaste vägen för att komma till lärarrummet efter lektionens slut ? även om den väg inkluderar att hoppa över bänkar och springa genom källargångar.


Riktiga lärare vet skillanden mellan vad som ska betygsättas, vad som borde betygsättas och vad som aldrig mer bör skåda solens ljus.


Riktiga lärare är den enda orsaken till regnskogens försvinnande. I alla fall enligt eleverna.


Riktiga lärare har sina bästa konferenser efter skolans slut, på parkeringsplatsen, alldeles innan de ska stiga in i bilen och åka hem.


Riktiga lärare köper Prozac och Cipramil i storpack.


Riktiga lärare äter det som finns i lärarrummet. Oavsett vad det är och när bäst före datumet gick ut.


Riktiga lärare vet att det är killarna med det svarta långa håret i 9c som styr skolan.


Riktiga lärares nackar är ur led från att de skrivit på vita tavlan utan att vända ryggen mot klassen.


Bävan

inför imorgon... Jag är medveten om att jag själv valt att bli lärare (och tillbringat 7 år på universitet, med en halv miljon i studieskulder för att uppnå målet), men varför ser man då inte fram emot att eleverna kommer tillbaka?!Imorgon är det alltså dags, vi kommer att invaderas av hundratals (miljontals känns det som) små, skrikiga tonåringar som jag förväntas bossa över i ett år... Jag har dessutom varit strategisk och valt att starta upp med Bibeln inom So, och 1700-talsklassiker inom svenskan. ALLLA kommer älska mig...


image29


 Jag måste erkänna att det har varit lugnt och skönt på jobbet den här uppstartsveckan, det hör inte till vanligheterna att man får avsluta det man påbörjat utan att bli avbruten. Samtidigt vet jag ju att jag i stort sett skrattar mig igenom dagarna med eleverna, de är underhållande de små odjuren. Äsch, det är bara att inse, jag gillar dem. Ska försöka fokusera på det imorgon när jag försöker få tyst på dem i klassrummet....

Om det inte hjälper så får jag trösta mig med att vi äntligen köpt in en kyl till mitt arbetsrum, så jag kan dricka kall coca-cola hela dagarna om jag vill ; ) Det var en lång och hård kamp mot ekonomiansvarig! När jag ändå hade honom på min sida så köpte vi in trådlösa telefoner oxå, tekniken når Ankarsrum, så nu kan jag faktiskt bli nådd på jobbet!!!!

Någon som dock är överlycklig att få börja skolan är Hannah, hon har hoppat och studsat hela dagen. Vi åkte också ner på stan och köpte "första skoldagen-kläder" till henne, och hon hittade en keps som hon sedan vägrade ta av sig. Smolket i bägaren kom dock när hon kom på att det är förbjudet med keps i klassrummet, hon funderade ett tag på om hon kunde "glömma bort" förbudet, men vi enades om att det var bättre att INTE få skäll första dagen.

Hannah är övertygad om att hennes nya fröken är mycket snällare än den gamla, och det baserar hon på att hennes nya fröken minsann låter eleverna gå i lådorna själva, ibland krävs det mycket lite... Den stora nyheten inför det här läsåret är annars att de får gammeldags bänkar med lock, Hannah och hennes kompisar har därför tillbringat två dagar med att dekorera sagda lock med hästar.

Även för minimonster blir det bättre när eleverna börjar skolan. Hon får börja lite tidigare på dagis och blir därför lämnad på sin gamla avdelning på morgonen. Lämningarna har den här veckan inte varit direkt njutningsfulla. Men hon är smart min unge, inte en enda morgon har fröknarna lyckats motstå hennes vädjande blicker om att få gå in till gamla avdelningen. Tack och lov för bra dagis!!!

Dagens inköp, men inga till mig :(

Det första inköpet var på beställning av C, söta doftisar från Pluto. Jag köpte en egen drake till bilen för några månader sen, men Rikard hatade lukten så den ligger fortfarande i lådan. Jag hoppas att C:s lilla A uppskattar draken, i så fall finns det en till här. Doftisarna kommer snart till en brevlåda nära dig kära C.

Vilket påminner mig, jag misstänker att min guddotter har intentionen att fylla år snart, behöver tips!


image27


Det andra inköpet var till minimonster. Alla flickor i familjen har snöat in på Hello Kitty, så när jag insåg att Elina var i desperat behov av ett par jeans (hon hade faktiskt inga, jag lovar) och jag hade fått en check på 150 kronor från H&M så var det ju inte så svårt...


image28

Visst är de söta, och visst var det heeeelt befogat att köpa dem :) De kostade faktiskt bara 48 kronor!!!

Order från syster

fick jag, att lägga ut en bild på toalettdörren som vi tapetserat. Den hade tidigare ett stort hål mitt på, och eftersom en ny dörr kostade 1000 kronor, och tapeten kostade 150 var valet relativt enkelt... Rikard åkte också iväg till macken och köpte sprayfärg till handtagen, så att de skulle matcha tapeten. Tapeten ska vi även ha som fondvägg i trappen. Godkännt syster?


image25



När jag ändå är här kan jag passa på att visa vad jag vill ha i mitt kök. Jag har länge letat efter något att ha på den enda väggen vi har i köket, och spånat på allt från konstiga tavlor till shabloner. Nu har jag hittat det - svarta, grafiska underlägg från ????? Hittade dem på expressens leva och bo, men inte har de skrivit ut vart de hittat dem inte, dumma dom...


image26




Vi har också världshistoriens fulaste frys och kyl som vi desperat försöker dölja med plottriga anteckningar, magneter och allehanda meddelanden från skola och dagis. Lösningen skulle naturligtvis vara att dölja hela eländet med bilder från SnyggKyl.se. Synd bara att det skulle gå på lite för mycket för vår ganska skrala renoveringskassa. Men gå in och titta!

Nu händer det saker...

... i övre hallen. Den här helgen har vi röjt ut övre hallen så att vi kan komma igång med målning och tapetsering. Alla möbler är bortplockade och instuvade i Hannahs rum (totalt kaos, stackars barnet får sova i kojan) och i vårt sovrum. Men lilla Elina är nöjd, ett stort tomt rum att bygga tågräls i : )


                                                                                 

Hon kom igång riktigt bra med leken. Gubbarna fick till och med gå av tåget och gå på toaletten!

Rikard har köpt sig en ny stege, han är överlycklig och springer omkring och pratar om den hela tiden. Kvällen har han tillbringat , enligt mig, livsfarligt hängande över trappen. Ikväll ska jag få börja grundmåla!!!


image24


Här lyckas han till och med prata i telefon med sin mor hängande på stegen.              

Matta

Den här mattan vill jag ha i vardagsrummet. Så om någon har 2300 kronor över så kan ni sätta in det direkt på mitt konto.....någon.....hallååå.....inte det....nähä *surar*


image21

Monster och blåbär

Som jag nämnde igår fick Hannah lite nya skolkläder, och på C:s begäran kommer här bilder på sagda. Men inte kan man köpa kläder till den stora om inte den lilla får något. Passande nog hittade jag monsterkläder till minimonster som hon genast tog till sitt hjärta. En ny lek kom också ur kläderna, idag har vi alla varit jagade av ett gulligt litet monster som verkligen levt sig in i leken - och nåde den som inte blir rädd, då tar hon till storsläggan, avgrundsvrålet, huvva *ryyys* Men visst är det söta kläder, observerar återigen att Hannah börjar bli stor.


                                                                      


Barnens nya favoritsysselsättning är att plocka blåbär och björnbär. Vi har blivit lite präktiga på gamla dar´, till frukost får barnen yoghurt och egenplockade bär, och till middag idag åt vi Hannahs och Rikards fiskar. Aborrar är väl egentligen den enda fisk jag inte tittar på med avsky, beror antagligen på att pappa ofta kom hem med aborre som vi grillade när jag var liten.


image20

Hannah skriver

jag va i oslo i sommras och helsade på mina kusiner och min moster och morbror. vi har varit på tusenfryd fast inte min morbror han  fik stana hemma.det fans en jete stor linbana kan  man seja det är en sele såm man åker upp (nu tar mamma över skrivandet, barnet fick ont i ryggen... Men barnet dikterar) i luften, med en lina, och så helt plötsligt så släpper linan och när man har kommit nästan ner så åker man åt sidan och så åker man fram och tillbaka som en gunga. Jag har varit i Frogneparken (stavning moster), där lekte vi i lekparken. Det var roligt att åka ner för en brandstång, jag var den enda som vågade, men Sofie vågade faktiskt. Och så var vi på hoppeloppelandet, efter det hade jag huvudvärk. På hoppelandet var det roligt att köra cyklar, man styr med en ratt och så trampar man och så nästan ligger man ner. Den var jättekrånglig att köra. Man skulle gå upp för en trappa, och på en del ställen dök det upp stora tungor, och så stog det nåt på och så såg det ut som om den var våt, man fick krypa under dom. 

Hemma hos moster hade vi skattjakt, vi hittade nästan över 100 kronor, något över 400 var det. Det var roligt för man fick springa omkring i hela huset och leta pengar.

image16


Här åker jag slänggunga, det gick fort. Jag sitter och håller i mina skor, jag glömde att ta av dom.


Hannah har fått fisk

Hannah har haft en riktigt bra dag idag. Först var hon med mig på stan och köpte lite skolkläder, en lila tunika med sidenband och ett par svarta jeans, som hon var jättefin i. Vidare tog Rikard med henne och fiskade efter att den lilla lagt sig, och Hannah lyckades dra upp två aborrar alldeles själv. Lite sur var hon dock att pappas fiskar var så mycket större. Hon poserade dock stolt med både fisk och spö. Nu syns det inte på bilden, men.... spöt är rosa : ) Det måste ju vara lite stil på utrustningen om en tjej ska slåss med stora havsdjur.

image13




Efter fiskelyckan bar det vidare till McDonalds, och lyckan var total... Det var dessutom en Hello Kitty-leksak i påsen.


image14


Födelsedagar i antågande

Nu är det så att det inom kort infaller två stora bemärkelsedagar, min käre fars och min makes födelsedagar, och jag behöver lite tips och hjälp. Att införskaffa lysande födelsedagspresenter är tyvärr inte min starka sida, och om det nu är någon som är bättre på det än jag så emottar jag tacksamt tips, gärna från födelsedagsbarnen själv ifråga... (hmrf pappa?!)

Vad gäller maken så vet jag iaf inom vilket område jag ska hålla mig, här kommer en liten hint:

image12


Någon som anar vilket område jag pratar om....

Sommaren är officiellt slut

Men jag måste erkänna att det var helt ok att vara tillbaka på jobbet! Jag är nog helt enkelt inte gjord för att vara hemma på heltid, det skulle i så fall vara om jag hade obegränsat med pengar och kunde shoppa hela dagarna....

Dagen ägnades åt schemaläggning, det var visserligen redan gjort när vi kom, men killen som gjorde det var nog inte helt nykter för det fanns inte ett rätt. Det var bara att börja om från början, vilket tog hela dagen. När jag kom hem satte jag mig dock och gick igenom det - och det stämmer naturligtvis inte - så nu får vi börja om imorgon igen. Bläääää!!! Kollegan och jag konstaterade på väg till jobbet att det tar ett tag innan hjärnan hoppar igång, vi får hoppas att jag är smartare nästa vecka.

Ungarna har haft det bra, Hannah hoppade upp ur sängen och har väl aldrig gjort sig iordning så snabbt på morgonen. Hon fick cykla själv till skolan, och det är väl bara att inse att liten börjar bli stor, vilket måste betyda att jag börjar bli gammal. Lilla Elina får bara en massa beröm på dagis, tydligen är hon självgående och duktig på att hitta på egna lekar, något som lyser med sin frånvaro här hemma. Lycklig jag som har barn som trivs på fritids / dagis dock.


image10




Jag måste också visa att Rikard äntligen satt upp mina krokar i hallen, så nu har gäster äntligen någonstans att hänga sina kläder! Jag älskar Plutoprodukter och hade spanat på de här ett halvår men tyckt de var för dyra, när jag sprang på dem för halva priset. Sen fick jag även en matchande skål av snälla C med familj, så nu känner jag mig riktigt trendig, iaf på små, små ställen i huset.. Elina blev lika glad som jag, och sprang genast iväg och hämtade en av sina jackor, stackars barnet har aldrig haft krokar i sin höjd förut.


image11

Gigantisk jobbångest!!!!

Imorgon är det dags... Efter 7 veckors semester som bara flugit förbi så ska jag sätta mig i bilen och köra de extremt långa milen till jobbet igen. Vi har i och för sig hunnit med en hel del i sommar, både Öland, Rättvik och Karlstad varvat med lite renovering, och det känns väldigt avlägset att ställas inför en undervisningssituation. Uppenbarligen har man kopplat bort arbetet då. Undrar om jag ens kommer komma ihåg ungarnas namn... Tack och lov har vi en vecka för oss själva innan eleverna kommer, jag har till och med rättning kvar sen förra terminen, varför är det alltid ungar som lämnar in arbeten på avslutningsdagen? Och varför är man så dum att man tar emot dem?



Idag har vi inte gjort många knop, meningen var att jag skulle vara duktig och städa bilen... det bidde inte så... Så nu får stackars kollegan sitta i 7 veckors skräp imorgon bitti, hoppas han är halvblind av trötthet. Minimonster har dessutom utvecklat en väldigt hälsosam rädsla för dammsugaren, det är hon och katten nu. Vi fick förresten en ny dammsugare av käre far och hans fru när vi var hemma senast, en fantastisk mangoröd skapelse med hepafilter. Den gamla lyckades vi i vår renoveringsiver totalförstöra, det visade sig att slipdamm inte var bra för den... Lustigt... Det är riktigt rent hemma nu. Tack, tack Pappa och AC.

Ungarna har iaf roat sig, Hannah  hittade sin egenhändigt tillverkade drake som hon sprang omkring med och minimonster tog en pinne och försökte härma storasyster.... Tyvärr ville draken inte flyga trots att det blåste allt vad det kunde, men motion är också bra (något undertecknad borde engagera sig mer i....).

image8


image9

Lilla klänningen som minimonster har på sig kommer förresten från snälla gudmodern. Tack tack!


Eftersom...

...jag skrev att vi håller på att förnya måste jag ju visa en bild på vår trapp, som jag faktiskt är nöjd med (hör och häpna). Den har vi slitit med i ett par veckor nu, och jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det kunde vara så mycket jobb med några få trappsteg. Jag kommer aldrig, och jag menar det, slipa någonting i hela mitt liv igen - och börjar jag prata om det får ni gärna slå med mig någonting hårt i huvudet. Syrran berättade att de betalat 7000 för att få sin iordninggjord, och jag lovar - det är ruskigt billigt!


image6



Trappen var tidigare helt i furu, och det var ingenting annat i huset.....

Men nu är det ju så att vi inte riktigt är klara än, det hela började egentligen med att vi ville ha en fondvägg i trappen och då ville vi måla resten av väggarna vita och då måste man ju måla övre hallen vit och då måste man ju lägga nytt golv i hallen däruppe när man ändå håller på (puh, försök säga den meningen högt utan att andas). Så det ledde till att vi idag åkte iväg och köpte nytt golv, valnöt, laminat som jag också är väldigt nöjd med. Börjar bli självgod nu märker jag...  Här är det iaf, i förpackning...  Ni får låtsas att ni ser hur det ser ut.


image7

Hjääälp!!!

Jag är övertygad om att det inte finns någon som är så usel på datorer som jag. Ska jag så bara köra ett virusprogram ringer jag i panik till min käre far, ska jag ladda ner bilder från digitalkameran (en hel vetenskap) åker jag hem till far eller plågar mina vänner.

Det är därför detta är så överraskande... Att jag på nästan (C... du vet vad jag menar) eget bevåg skulle börja blogga. Men here goes nothing.

Jag har ingen aning om vad jag kommer skriva om, eller om jag kommer skriva mer än två dagar nu när jobbet startar på torsdag... gulp... Men eftersom jag är halvlycklig relativt ny innehavare av parhus, som vi nu börjat förändra så gott vi kan så får det väl handla om det, och om min familj och om mitt jobb och om annat som händer i våra små liv.

Det här är iaf mitt minimonster, kortet är taget på Öland, Sandvik där vi för andra året i rad hyrde en stuga. Det var en iskall, blåsig dag, men vi trotsade vädret och frös en stund på stranden. Minimonster har precis fyllt 3, och agerar helt i enlighet med sin ålder, ett perfekt litet barn med andra ord...


image3



Min äldsta uppskattar inte att bli kallad för monster (den lilla har inget val), hon är 9 och är riktigt trött på sommarlov.  Bilden är tagen i Rättvik, där vi tillsammans med min mor hyrde en stuga. Den äldstas stora intresse är djur, och kunde hon bara få sina dumma föräldrar att inse att hon förtjänar en hund skulle hon vara lyckligast på jorden.


image5

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0