Elina håller hov

Det har blivit roligare att vara Elina sedan Disney on ice.

Varje dag tar hon med sig det stora, färgglada programmet till dagis. När hon sedan hoppar in på avdelningen med detta i handen, sätter hon sig i soffan - och vips. Alla barnen som är där samlas glatt runt henne, och där sitter hon sedan och bläddrar och berättar vad hon har sett.

Hon är mycket stolt.

Var avundsjuk

För jag har ännu inte läst Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes.

Men idag, när jag kollade brevlådan på jobbet, hade biblioteksAnna satt en lapp på lådan - och nu har jag den! Svarar jag inte i telefon på ett par dagar så vet ni varför.


REA!!

Hannah är inne i ett maratonlopp av kalas, 4 stycken på 2 veckor - 3 den här veckan. Kalas måste man handla presenter till. För att handla presenter måste man gå i affärer. För att gå i affärer måste man ner på stan. På stan är det rea....

Tog med mig barnen direkt från skola/dagis, och åkte ner för att tömma kontot - på presenter alltså. Men Jc låg ju på vägen, och på JC fick Hannah prova en vinterjacka i grönt. 799 kostade den, men oj, det var 70% rea, vilket betyder 200. 200 för en vinterjacka på JC är billigt!

Sen låg ju lindex på vägen också, och Elina fick två små koftor. Den vita är hur mjuk som helst, med pälskrage och sidenband. Hur underbar som helst, har tittat på den förut, men tyckt den var för dyr. 50 kronor. Jag längtar till nästa jul!

Den rosa är det glitter i, en riktig prinsesskofta. Perfekt till alla sommarens klänningar.

image232

Barnen fick också

nytt porslin, med matchande bestick. Jag upptäckte nämligen att "porslinet" från Ellos var i plast...

Men å andra sidan stod jag igår på ikea och letade efter lite roligare plasttallrikar till, framför allt, Elina. Nu slapp jag ju det! Ska bara komplettera med några riktiga tallrikar i det vita...

Köpte årets första tulpaner på ica, vita. Enligt Unt är det en tydlig trend att vi väljer tulpaner med flera färger, mest populär ska dock vara den gula "Monte carlo". Tittar man runt på nätet tycker jag dock bara att man ser vita. Undrar om någon fortfarande köper buketterna med olika färger i? På ica fanns massor av buketter med tulpaner i olika färger, men bara två vita - jag köpte bägge.
image231

Favoriter

Favoriter från gårdagen blev dessa:

image229

Det stora fatet har jag gluttat på länge, men det har ju inte direkt passat till det blå porslinet. Till det vita är det perfekt! Enda smolket i bägaren är väl att det inte får plats i skåpet.. Det kommer jag att fixa!

Den relativt lilla djupa tallriken blev jag förälskad i direkt. Letade efter den på hemsidan, men den finns inte inne än. Hannah tyckte det var riktigt kul at äta flingor ur den, hon letade efter den lilla pärlan i botten. Tallriken finns med rosa botten också, och faktum är att jag ångrar lite att jag inte köpte ett par sådana också, men de finns nog kvar.

De gröna blommorna i den rosa blomman ( ; )) finns inte heller på hemsidan, ur det nya Våren. Fanns i vitt, rosa och grönt (Caroline...)

Snö?!

Snacka om shock, när man vaknar tidigt på morgonen och hela himlen är full av gigantiska snöflingor! Det har ju varit plusgrader hur länge som helst. Men så här såg det ut när vi klättrade upp ur sängarna, och just nu är Elina ute och bygger en snöhäst!

image228

Men hon är inte själv, hon har en lekkamrat.

image230

Helt feberfri förresten...

Lördag

Till och med Hannah lyckades släcka lampan tidigt på fredagskvällen, ett tydligt tecken på att hon verkligen såg fram emot lördagens äventyr! Elina vaknade med feber, men vi kontrollerade inte hur mycket utan insåg att vi inte skulle stanna hemma i alla fall.

Vi kom dessutom iväg i tid, trafiken flöt som den skulle och vi var framme 45 minuter innan Disney on ice skulle starta. Runt Cloetta center var det dock redan kaos och jag som trodde vi var alldeles för tidiga. Men svaret fick vi när vi kom in, mycket, mycket amerikanskt. Ska ni gå har ni två val; tjocka plånböcker eller en stenhård attityd... Det fanns saker att köpa överallt - och det var långt ifrån billigt. Plastsaker som snurrar, som man vet hamnar i ett hörn när man kommer hem: 150 kronor... Sockervadd: 90 kronor!!!!!

Vi hade lovat barnen ett program (110 kr, men fint) och popcorn. Disney sålde små, platta paket med popcorn för 40 kronor, tänk er 1/4 micropop. I ett hörn stod dock den lokala hockeyklubben, de sålde monsterlådor med popcorn för...40 kronor... Lustigt nog gick de flesta runt med de små disneykuverten, och ett till varje familjemedlem dessutom.

Men själva showen var bra, väl värd pengarna. Bägge barnen var helt uppslukade från början, och Hannah fokuserade på att ta kort hela tiden. Elina satt mest och vinkade till figurerna. Första akten var kanonbra, andra sådär, då låg Elina och vilade i mitt knä, men nöjd och glad hela tiden.

image227
 


När allt var slut, gick vi nöjda och glada ut till bilen, och där väntade en mycket trevlig överaskning:

 Japp, parkeringsböter. Ingen av oss hade en enda liten tanke på att det kunde kosta pengar att parkera. Så går det när man bor i en liten, liten stad där parkering alltd är gratis på helgerna. Undrar om man kan ringa till vaktbolaget och hävda bondfånar... Vips så var biljetterna inte så billiga längre.

Ikea nästa post på listan, Hannah tyckte sofforna var ganska kul, Elina låg hela tiden i en egen kundvagn med ett stort gosedjur som kudde. BARNSLIG FLODHÄST MjukdjurSom också fick följa med hem.

Jag hade jättekul ; ) Helt nytt porslin kom vi hem med, dryga 50 delar för under 1000 kronor. Jag börjar förstå varför folk köper porslin på ikea nu, det tog ett tag för poletten att ramla ner bara. Det mesta är vitt, men lite i färg fick följa med också. Det var hur kul som helst att ösa ut allt det blå ur skåpen när vi kom hem. Nu ska det bara ner i en flyttkartong också, inte riktigt lika kul.

Vi tog tempen på Elina när vi kom hem, 39.6... Men hon klagade inte på hela dagen!

Vossblå mot ikea

När vi gifte oss, för vad som känns som hundra år sedan, men bara är 8 år sen, fick vi massor med porslin. Allt var Höganäs stengods i färgen vossblå. På den tiden, vi snackar stenåldern, skulle hela lägenheten gå i blått. Vilket alltså betyder att vi fortfarande har kvar lämningar, porslinet är en av dem.

Problemet med att byta porslin har varit (och är) att vi har allt, och jag menar - allt. Ska vi köpa allt nytt så är vi panka sen. Så är det när man inte tänker till ordentligt, men på den tiden var vossblå inne, mycket inne.

Nu ska det bort, droppen blev när elloskatalogen kom och man fick 8 tallrikar gratis - i grönt, med matchande bestick. Jag gillar grönt.... Men för att inte göra samma misstag en gång till ska jag köpa upp mig på vitt, på ikea, för på ikea kostar tallrikarna 35 kronor, inte 200 som på Höganäs. Då kan jag byta om 8 år igen, utan dåligt samvete, utan att ruinera mig. Dessutom kan jag har kvar lite färg, allt går till vitt.

För övrigt låter det fruktansvärt när man äter på stengods.

image225


Det slog mig dock att jag faktiskt inte behöver köpa allt på ikea, oj vilken insikt, man kunde riktigt se glödlampan ovanför huvudet tändas.... Salt och pepparströare har jag letat efter på ikea förr, änglar och djävlar är roligare. Sen hittade jag de här muggarna på Bolagret, mönstret är exakt samma som på blomkrukorna, är det för mycket?

image226

Glada barn

Imorgon ska vi förvandla våra barn till nöjda och glada barn för några timmar. Vi ska nämligen vara så goda föräldrar att vi ska packa barnen i bilen och ta med dem på Disney on ice! Lite nervöst är det, jag ser framför mig tusentals svettiga föräldrar med tusentals ivriga barn, och jag måste erkänna att oddsen för borttappade 3-åringar skrämmer mig. Men jag hoppas att magin gör det värt det.

image224


Sen har vi ju det där med vuxenroligt också... Det finns ju ett visst varuhus i samma stad, och jag fyller faktiskt år snart...     hihihi

Att markera

Pappa och Ann-Cathrin var här i helgen, egentligen för att ta hand om barnen när fritids och dagis var stängt, men det blev mest att ta hand om barnen för att jag inte orkade. De tog bland annat med sig barnen på stan i 4 timmar medan jag satt som en hösäck i soffan - tack!

Med sig hade kära fadern photoshop. Jag är officiellt usel på photoshop. Det där eländet med att markera är värst. Eller värst är nog att jag inte automatiskt förstår allting. Jag ser ju på andra bloggar och dylikt att folk faktiskt gör snygga saker med det där programmet, och jag kan ju faktiskt inte tycka att jag skulle vara dummast i hela universum. Skulle det inte vara bra om man var lite sådär halvrobot; en liten kabel till hjärnan och så var programmet nedladdat och jag var proffs.

Men, men, lite collage har jag lärt mig, att skriva har jag lärt mig och att göra enkla vita ramar lärde jag mig inatt. Nu är det markeringen jag måste lära mig - blääää.

image223


Liten Elina var mycket fascinerad av morfars datakunskaper (framför allt gällande Doraspel), och följde honom som en liten hund. Att Ann-Cathrin dessutom är perfekt att leka med och har massor med energi är ju inte helt fel ; ) Vilket också gjorde att hon blev mycket förvånad över att de åkte hem igen. Helst skulle hon nog bo i kollektiv.

Långt ifrån monster

Det är på gång på riktigt nu, det vi alla ivrigt väntat på.... dadam!!!! Elina är med stormsteg in i prinsessåldern, visserligen lite trevande, men en tydlig trend minsann. Så fort hon kommer hem från dagis så är det av med vanliga kläder och på med klänningar, och kravet är att det finns lite glitter på dem. Snart är hon ifatt både kusiner och gudsyskon!!!

Så synd då att hon inte har några klänningar att tala om, och så synd att det snart är vår och sommar (ja, snart säger jag och hör sen), och så synd att hon har en mamma som inte alls gillar att shoppa söta saker.... Stackars barn!

image222

Grönt är skönt

5 minuter räcker, 5 minuter för att spräcka hela månadens budget. Det är inte bra för mig att vara hemma, även om jag sover bort 75% av dygnet.

Plutoprodukter stavas budgetpräckaren, och jag som tidigare skulle vara så klassisk i inredningen och såg ner på plastiga, färgglada detaljer. Men jag är i alla fall kvinna nog att erkänna att jag hade fel...

image221

För att förtydliga; jag har INTE köpt alltihop - jag bara vill - väldigt gärna....

Husvakt

Förresten, är det någon som skulle vilja förbarma sig över huset, och gärna katteländet, när vi far iväg, så blir vi bara tacksamma. För att inte tala om vad grannarna blir, om de slipper blommor, post och katt.

Danmark

 
Antal personer: 6
Storlek i m2: 70
Tomten i m2: 1500
Byggnads år: 1974
Avstånd hav/fjord: 300
Avstånd inköp: 2000
Sovrum: 3


Meget skønt feriehus i sten, bygget i 1974, beliggende nær fjorden på en havegrund med græs, omgivet af træer. Dejlig, åben terrasse samt udestue. Gulvtæpper i soveværelserne, dog trægulve i opholdsstue og gang. Smukke, gule stenvægge. Lyse trælofter. Badeværelse. Huset er pænt møbleret og hyggeligt indrettet. Der er barneseng, høj barnestol, mikrobølgeovn, brændeovn og TV med parabolantenne. Gynge og sandkasse på grunden. Her er der virkelig muligheder for fred og ro i den skønne natur. Gode surfmuligheder på Limfjorden.

Här ska vi husera en vecka i Juli!  2800 svenska kronor kostar det, med andra ord billigare än en vecka på Öland. Med tre sovrum, gungställning, sandlåda och 300 meter till stranden... Vi får till och med ta med katteländet om vi vill!

Photowall.se

Kommer ni ihåg när man var liten, och alla kompisar hade stora fototapeter med sandstränder och palmer, gärna tillsammans med sammetsplancher med svarta pantrar på... Jag hade ingen fototapet ,och ingen sammetsplanch, jag hade en planch med sandstrand och palm på, och på palmen klättrade en rosa panter - jag var visst cool...

Nu ska vi ha en fondvägg i sovrummet, det mesta kommer vara vitt, men bakom sängen vill jag ha någonting rörigt. Så, vad kan vara rörigare än en fototapet? Grönt eller naturvitt blir det, men sen då? Jag gillar fjädrarna, men är de för tråkiga? Träden då, men det ska ju stå en säng framför, blir det fult då? Bambukvisten, kommer sängen dölja nederdelen där, och blir den helt meningslös då?

De har för många alternativ helt enkelt, ge mig två att välja mellan så har jag inga problem alls, men nu fanns det trehundra, minst  *suck*

   

 


 

Allt...

Nu var det ett tag sen igen. Den här veckan har jag mest sovit, och datorn har varit upptagen med att spela bort pengar på poker med god hjälp av Rikard. Men nu är pengarna slut, och datorn ledig...

Barnen är pigga och glada, Hannah är på god väg att bli tonåring mentalt och det bästa hon vet är att springa på stan med kompisar. Idag var hon och Emmie iväg och köpte gemensam present till en tredje kompis kalas - örhängen... Hannah vill själv ha hål i öronen, eftersom alla andra tydligen har det, och det verkar som om det blir en bra tioårspresent från farmor.

Lilla Elina är inne i en gosperiod. Idag väcktes jag av att hon låg bredvid mig och frågade:
- Mamma, tycker du om mig?
- ja, jag älskar dig
- jag älskar dig också mamma, och jag tycker om dig
Svårt att bli irriterad på att klockan är för tidigt då...

Annars har vi roat oss med att städa övervåningen, och att prova en ny gadget. Plastpåsar som man lägger in kuddar och täcken i, för att sedan suga ut all luft med jälp av dammsugaren. Attans vad mycket plats vi ska tjäna på detta. Dessutom var det kul att se påsen krympa - nu vet vi i alla fall med säkerhet att vi har uppnått medelåldern.

Shoppade lite också, orkade aldrig ner på stan men det finns ju matvaruaffärer, och om behovet är tillräckligt stort... Två muggar i vitt och svart, för 12 kronor styck - och det var inte ens extrapris!

image219


De gröna gardinerna är på plats igen, tillsammans med gröna handdukar - nu kan jag andas ut och fortsätta bygga på grönt. Det var jobbigt där ett tag med allt det röda.

Pappa och Ann-Cathrin kommer imorgon, och med honom Photoshop - snart ska här bli avancerat!!!

Efterlysning

En sådan här lampa är det jag söker, men den måste ju vara vit! Är det någon som har sett en någonstans?

Zooma

Just den här hittade jag på Jotex, av alla ställen. Men faktum är att jag hade kunnat bränna en hel del pengar där just nu...



Vad är det med längtan efter vår och behovet av att förnya hemma (läs shoppa för mycket)???

Vardagsrum

Sofforna är nedsuttna och fläckiga, bordet är halt och lytt och tv-skåpet (som var svindyrt) är förlegat. Så, vad göra, det finns ju bara ett svar - byt ut eländet. Så här har vi planerat det hittills:

image215Soffa Kramfors med schälslong från allas vår favorit IKEA, i färg ljusgrå. Egentligen vill jag ha vit eller ljus beige, men det verkar inte finnas - än. Inte riktigt en hörnsoffa, lite mindre men med liggplats åt två.

image216 Till soffan ska det finnas en fotölj med fotpall. Fotöljen finns inte än, men jag utgår ifrån att den kommer eftersom de har en fotpall. Fotöljen kan stå lite, lite framför den fula altandörren.

image217Det här bordet från BoConcept har jag varit kär i i något år nu, eller sedan första gången jag såg det. Gillar att det är förvaring under skivorna, nu när vi vant oss vid lådor, samt att man kan lyfta upp skivorna.

image218 TV-bänk från EM, mindre och smidigare än jätte-TV-skåpet vi har nu, som inte alls är anpassat för vårt minirum.

Och så en en tv naturligtvis, Rikard är inte hundra nöjd med den på övervåningen, utan vill lägga ner lite mer pengar den här gången. Men möbler först, tv sen....

Jag vill ha en lampa också (älskar lampor), och jag vet precis vad jag vill ha. En sådan där kombinerad kristallkrona och vanlig lampa, där det sitter en vanlig vit lampskärm över en enkel kristallkrona. Men jag har inte hittat någon, vart hittar jag det?

Till Mor

Jag har gått med i a-kassan...blankett kommer på måndag, och jag är medlem från 1 januari. Duktig vá!

Ny nalle

Lilla Elina skulle ju få välja lampa alldeles själv, och det fick hon (nästan). Jag menar, man kan inte släppa lös en unge själv i en lampaffär, eller hur?! Framför allt inte en unge som helst väljer superhjältar och sport före söta saker som "passar in i inredningen...".

Helt själv hade hon två förslag i affären, en rund fotbollslampa och en fyrkantig lampa med någon konstig, stickig blågrön blomma. Blomman kunde jag visserligen tänka mig, men inte till det priset. Lite längre in i affären hittade vi dock en liten söt nallelampa, och den köpte hon faktiskt direkt (bredvid den söta fanns en med massor av nallar som spelade fotboll, den gömde jag). Jag gick faktiskt tillbaka till de andra lamporna och lät henne jämföra, faktiskt. Så egentligen kan man ju säga att hon valde nallelampan alldeles själv - eller hur *nickar ivrigt*


     image213            image214

Väggord

Jag har länge velat ha väggord någonstans i huset. Det har alltid fallit på att jag varken hittat rätt ställe att måla dem på eller rätt ord.

Men eftersom terminen är ny, och rättningen inte kommit igång än, hade jag eoner av tid på jobbet för att leka på internet. Dessutom har vi ju just gjort om Elinas rum, och i ett barnrum känns det relativt säkert att leka lite.

Jag hittade dock inget som kändes rätt, antingen var det för sockersött eller för komplicerat för mig att starta med. Jag menar: Amor vincit omnia... Skulle inte tro det, cynismen har en starkare boning än så. MEN, jag hittade (på någon amerikansk site) någon som skrivit: Why join the navy when you can be a pirate. Det kan man ju göra om, så vad tror ni?

image211


Nu är hon ju i och för sig på väg in i prinsessåldern, men det här kan kanske hålla det i balans...

Jag hade även med mig en annan idé hem, som dock blev brutalt nedröstad av Rikard. Det här vill (jag fortfarande) måla under ett av trappstegen.


image212
Under översta trappsteget går det ju en bräda rakt ner, som förbinder det med det näst översta trappsteget - där vill jag ha det. Kan ni vara snälla och tala om för Rikard att det visst är kul!

Det lilla, lilla rummet

Nu är vi faktiskt klara med Elinas lilla rum, eller så klara vi kan bli då ett av klädskåpen var trasigt. Det är fullt beboeligt dock, och den lilla är lycklig. Nytt golv blev det, likadant som i tv-rummet, väggarna har samma färg som tidigare, men vi fick lägga ett nytt lager då garderoben plockades bort.

Så här blev det:

image205 Det är oerhört svårt att ta kort, men här står jag i dörren. Persienner ska upp, inte för att det behövs just nu, mörkt hela tiden är det. Funderar på att sätta upp en hylla precis över elementet så att hon har lite bättre tillgång till sina böcker.

image207 Här ska det egentligen vara två klädskåp bredvis varandra, ett för leksake, ett för kläder. När Rikard packade upp den platta kartongen var dock ett sidstycke helt spräckt, och till skillnad från andra har vi inte ikea nästgårds. Elinas kläder bor för tillfället inne hos oss, och faktum är att det blev ju lite luftigare så här.

Lilla tavlan har hon själv tillverkat på dagis, den är hon jättestolt över.

image208 Säng med himmel, och gungan som både jag och Elina har tjatat om. På Hemtex såg jag en rosa Hello Kitty-filt, vill ha...

Bredvid sängen ska en liten krok upp, där ska hänga en tygkasse för favoritböckerna. Ska bara hitta en söt tygkasse, som inte är för stor. En sänglampa ska hon också få, men den ska hon få välja själv.

image209 Passade liten perfekt, hon hoppade upp sekunden den var uppe, och till kvällen fick stora nallen sitta i den och vila.

image210 En skyddsängel finns i bägge barnens rum, den här fick hänga på en av kokarna vid fotänden på sängen. Det är en likadan krok som ska hänga vid sängens huvudgavel.

Pytte,pytte, pytterum som sagt. Men hon fick bättre lekyta nu än tidigare, i och för sig på bekostnad av sitt lilla bord, men pysslar gör vi alltid i köket.

Blomlådor

Sådana här skulle onekligen pigga upp - visst är de snygga!

     Inreda.com

Skulle passa alldeles utmärkt under köksfönstren. De perfekta grannarna har naturligtvis redan blomlådor, men de har ju den vanliga tråååkiga sorten (ni lägger märke till drygheten här).

Vita eller stål är dock frågan, borde bli vita va´?

Missmatcha med en sån här brevlåda, så att vi inte behöver terrorisera grannarna varenda gång vi åker bort. Finns det vita sådana tror ni?


En sån där dag

Idag har det varit en sån där dag, en sån där dag då man egentligen inte uträttar ett enda dugg och alla har tråkigt. Jag tror det är dags för mig att skapa mig ett liv. Alla förslag mottages tacksamt.

Kanske en ny hobby - som om jag skulle ha kraft att ta tag i det nu när jobbet drar igång på måndag.
Jag kanske ska ta och engagera mig politiskt? Det finns en hel del jag vill ändra på; steg 1: varför är alla yrken som har med levande väsen låg status, medan det döda materiella har hög? Undantaget ska väl vara läkare, men de är väl egentligen bara en mellanstation till det döda.
Skriva en bok kanske, jag och C hade ju en fantastisk idé, om jag inte minns fel hade den med migrän och andar att göra...
Öppna eget, bokcafeét som vi drömt upp för många år sedan på Hyllan.
Ny utbildning? Tror ni csn går på den lätta...
Återuppta träningen, förena nytta med nytta liksom, för nöje är det icke och sen får freaken säga vad de vill.

Ja, ja jag hade i alla fall tillräckligt med energi att gå ut och gå i drygt en timme på kvällskvisten - det var ett tag sen. Attans vad kallt det var, trots mössa - japp, jag skrev mössa, imponerande va!

image204

Jag har söta barn dock.

Dörrmattor???

I mina envetna försök att ta det här hemmet in i 2000-talet har vi bytt ut mattorna i vardagsrummet, från röda till bruna/beiga. En finns dock kvar, den lilla, lilla mattan som ligger framför altandörren, ni vet den där livsviktiga, den som man ställer sina snöiga, våta skor på efter förpesta-luften-för-andra-pausen. Att hitta en dörrmatta är en mardröm, bara så att ni vet. Jag har hittat några, men jestanes vad svårt det är att välja.

Dörrmatta beige kokos 

  Dörrmatta Sippor
Dörrmatta Grenverk
Dörrmatta Blomkvartett

Nyår då?

Med diverse magsjukor smygandes kring knutarna, blev nyårsfirandet något reducerat. Vi hade dock mycket trevligt, och firade med mor och mormor. Alla var finklädda, mamma och Rikard gjorde god mat för alla inriktningar, barnen skötte sig och champagne skålades det i.


image202    image203

Hur många har en mor med så snygga ben tror ni????

Något av ett frågtecken var dock tv:n, vi slog på dumburken några minuter före det stora slaget för att få se Malmsjö spela över fullkomligt, men efter det då? Jag vill härmed bestämma att De Som Bestämmer inte får klämma på dåliga filmer en minut efter tolv, de måste härmed ha ett litet trevligt soffprogram på schemat, alternativt ett titta-på-året-som-gått-program. Vi blev ju för sjutton gubbar tvungna att gå ner och diska efteråt!

Lekkamrater

Som förälder måste man naturligtvis odla kontakter mellan egna och vänners barn, och detta försökte vi oss på under julen, och det gick bra, i 20 minuter. Men de 20 minuterna gick faktiskt riktigt bra!!

Jag och Elina tog en liten tripp till de bägge C:na, Caroline och Cornelia., och jag kan här stolt visa att jag lyckades där stora C misslyckades:


image199


Minsann, ett foto där de små änglarna återfinnes på samma ruta - innan Hello kitty-incidenten, sekunder innan om jag minns rätt.

Elina stortrivdes dock i lilla C.s rum, där fanns ju både rutshkana och miniskateboard! Det där med dockor är dock inte min litens cup of tea, men det kanske kommer (hoppas, hoppas). Jag är iaf helt övertygad om att barnen kommer äääälska varandra nästa gång de ses, kanske 30 minuter den här gången ; ). Men ungar måste tränas, och om några år har jag bestämt att de ska vara bästisar, kan de bli annat med så perfekta mammor?



image200


Med sig från de bägge C:na fick Elina en present från Alexander - och inte vilken present som helt minsann - en spindelmannendocka. Han hade tydligen snappat upp hennes förtjusning över sagda man redan innan vi kom och letat fram den enkom för henne, gulliga gulliga honom. Elina blev superglad, och den följde henne till nästa lekkamrat hos morfar


image201


och om stora C känner igen upplägget på inlägget så har hon alldeles rätt....

Julen i bilder

Oj vad jag ligger efter med uppdaterandet... och oj, vad jobbigt det känns att komma ikapp med allting. Egentligen har jag ju hur mycket som helst att skriva om, julklappsinhandling, jul, mellandagsrea, nyår, släkt och vänner - men vet ni va?!  Jag har en mycket bättre idé; jag gör världens kortaste inlägg med massor av bilder, och så låtsas vi att jag har uppdaterat ordentligt och så kan jag gå vidare med gott samvete. Bra idé va! Nu kör vi:

image193


Elina och Amelie - jul hos far.  Julafton startar vi hos far, och där äter vi alldeles för mycket julmat, faktiskt så mycket så att man brukar se både en och två som sover sig igenom Kalle... Den här gången vann Anna, hon sov redan vid inledningen. Amelie är Annas dotter, och min kusin, och antagligen snart Hannahs stora idol, och varför inte - Anna var min stora idol när jag växte upp.

image194


Hannah, Sophie och Elias - jul hos far. Här sitter alla och tittar på kalle Anka, ibland tror jag att de vuxna tycker att det är bättre än barnen. Samtliga satt dock snällt och tittade på hela programmet - trots att de anade att tomten var på gång efteråt.

image195


Kusinerna Sophie och Linnea. Sophie hade bestämt att Hannah och hon skulle ha ett eget litet luciatåg på julafton, och de var riktigt duktiga. Elina tyckte dock hela upptåget var humbug och trivdes bättre omkringspringandes. Linnea är en perfekt liten 1,5 åring som bara springer omkring och är glad, söt som socker dessutom


  Pappa med Linnea på armen. Här står de i köket där de fantastiska köttbullarna tillverkas, upplopp väntar om de skulle utebli från julbordet.

 Alla barnen har upptäckt tomten på väg mot huset

 Tomte nummer 2 förtjänar en bild, barnen var mycket hjälpsamma, och ingen var rädd. Mot kvällen förflyttas firandet till mor, och dit kom även Rikards mor den här julen. Rikards pappa hade åkt in på sjukhus dagen innan, men var nog ganska nöjd med det. Mamma hade lyckats med konststycket att få allt att kännas precis som vanligt. Bertil saknades, massor naturligtvis. Rikard gjorde sitt bästa för att fylla hans skor. Tomten hade dock lite problem med skägget, det envisades med att halka ner under munnen, Hannah tror inte på tomten längre.

Och när jag skulle gå vidare upptäckte jag att jag till och med slarvat med att lägga in bilderna från kameran.... det är väl bara att bita i det sura äpplet och uppdatera ett par gånger till i kväll.

RSS 2.0