Kalenderångest

Nu är det dags igen... Jag gillar visserligen jul, men det är ett evigt pysslande sedan vi fick de där små monstren. För många, många år sedan när Hannah gjorde sitt inträde i världen, så var man ju så överambitiös när det gällde jul. Vi bestämde då att barnet skulle ha en paketkalender - naturligtvis.

Min mor (den sykunnige) gjorde en mycket fin kalender, och så startade paketångesten. Det fungerade väl i flera år, men så kom den lilla... Nu är det två paletkalendrar, 48 små meningslösa paket som ska inhandlas, slås in och hängas upp. Det är inte riktigt lika roligt längre. Så i kvällarna flera har jag slagit in paket och slagit in paket och slagit in paket. Men nu är det klart - och nu är det roligt. För jag måste ju erkänna att det är vansinnigt trivsamt att se barnen flyga upp ur sängarna för att det är paketdags! Nu följer 24 dagar utan tjat på morgonen!!!!!


image169


Utmanad av -C-

Jaha, eftersom C´s vilja är min lag så:

Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag var väldigt gravid med Hannah, och kunde inte gå, vilket resulterade i soffasittande och godisätande... 


Vad gjorde du för ett år sedan?

Samma sak som nu, hade stressångest inför alla utvecklingssamtal, all rättning och allt eländes administrativt arbete som ska göras inför julbetyg.

Fem snask jag gillar:
Busenkelt: choklad, choklad, choklad, choklad och hmmmm just det, choklad. Mycket effektivt för att bygga den barbamammakropp jag så hett eftersträvar.


Fem sånger som du kan hela texten till:´
Liksom C försöker jag imponera min äldsta dotter med mina fantastiska kunskaper i bilen, av någon anledning får jag inte samma resultat - min dotter brukar oftast be mig att vara tyst. Men de mest pinsamma är väl Don´t worry be happy, Every song you write (av Herrey´s, japp sant, det var den yngsta med öronen som sjöng den), Caravan of love, Främling, You can call me Al. Jag kan prestigefulla låtar också minsann.


Vad skulle du göra om du var miljonär?
Sälja huset, säga upp mig och flytta hem - sen skulle jag shoppa obegränsat i alla trevliga storstäder, ett eget flygplan skulle vara trevligt. Nix, jag tänker inte vara lika ädel som Thomas, jag är ett själviskt litet troll.


Fem saker som du gillar att göra:
Läsa, sova, vakna utan barnskrik, vara uppe för sent på kvällarna och driva med tonåringar (de går på allt)

Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Push-up bh (vem vill ha brösten ovanför näsan), tajta toppar, nätstrumpor, mantel eller vita pumps.


Fyra favoritsaker:
Bilen, datorn, mobilen, diskmaskinen och om jag hade haft en torktumlare så hade den naturligtvis slagit ut det mesta - men det är väl bara välbärgade människor som har det.


Fem personer som jag gärna vill se göra den här utmaningen... om de själva vill:
Eftersom jag är ett själviskt litet troll så är jag ju egentligen bara intresserad av mig själv.


Läs högt

image66

En bra dag

Det här har varit en av de där sällsynta dagarna då allt löpt oförskämt smidigt.

* Mina ungar gjorde som jag sa på morgonen, utan gnäll eller förseningar
* Andras ungar gjorde som jag sa på jobbet, utan allt för mycket gnäll (man kan inte begära vad som helst av tonåringar)
* Jag kom iväg tidigt från jobbet och kunde sova 30 minuter innan jag hämtade på skola och dagis - lyx som innebär att jag slipper vara gnällig på eftermiddagen
* Jag har fått städat grovköket och plockat undan i lugn och ro medan Elina målade fridsamt vid köksbordet, och de två stora tyst gjorde sina läxor på Hannahs rum
* Elina badade länge innan middagen, vilket gjorde att jag kunde sitta i lugn och ro och rätta uppsatser
* Efter maten satt Elina i mitt knä och myste, en liten kommentar: Mamma, du är min älskling idag. (den gillade jag...)
* Bägge barnen var i säng vid 7, och det är redan undanplockat.

Det är nästan så att man skäms, men ni får trösta er med att det är en ny dag imorgon, och sådant här kan inte hålla i sig...

image168


Elina har börjat tala väldigt mycket om tomten, och det kommer nya önskningar varje dag. Efter badet kom hon på att hon önskade sig en badanka, men inte vilken badanka som helst, utan en som var lika stor som henne. Japp, det kommer vi köpa...

Kompetenta människor

Hannahs lilla kompis Emmie har en väldigt snäll mor, som dessutom är väldigt estetisk. Hon är en av de där människorna som man beundrar, och är liiite avundsjuk på. Inte nog med att hon är oförskämt snygg, på det sportiga sättet naturligtvis (jag är en barbamamma). Hon är en duktig fotograf, har catering, en perfekt trädgård och jobbar med dekoration och blommor..... Själv har jag som yrke, och hobby, att skälla på barn....

Den här fick vi i alla fall av henne idag, bara för att. Hon har gjort den själv.


image167


Årets första julblomma, visst är den fin!

Jag ställde den på köksbordet för att den ska synas ordentligt, men smarta Hannah kommenterade direkt att där kunde den bara stå tills Elina upptäckte den. Hon har så rätt!! Men den ska få stå där varje middag och varje kväll, när minimonster har somnat sött.

Kaminer

Kaminers vara eller icke vara är en ständigt pågående diskussion. Rikard vill ha, jag tycker att de flesta är ruggigt fula och tar massor av plats. För ett tag sedan hittade jag en fejkkamin, med eld, som man kunde sätta upp som en tavla på väggen, en bra kompromiss enligt mig. Rikard ansåg då att man lika gärna kunde slänga in en brasvideo i tv`n, och han har väl en point där antar jag.

Jag har i alla fall hittat en som jag vill ha nu, och Rikard gillar den också, han pratar i detta nu med sin mor om sagda kamin.

 
vansinnigt snygg, och ganska exakt lika dyr.


Den här kostar 20 000 mindre

 
men är den inte 20 000 mindre snygg också....


Sedan är det tydligen så att man måste ha en skorsten till schabraket också, och den måste tydligen högt upp, och jag förstår ingenting och det får Rikard ta tag i. Tack.

Vill ha

men Rikard anser, med all rätt, att den är lite, lite för dyr.... 2500 :-




Men visst skulle den göra sig alldeles utmärkt i köket!  Här kan ni titta: www.homedecor.se

Är det jul än?

Nu ryker det gröna i köket, för nu har jag bestämt att det snart är jul. Grannen och jag satt och diskuterade julgardiner igår kväll, och till min stora lycka (och Rikards sorg) är hon sju resor värre än jag på att byta gardiner. Så egentligen skulle jag med gott samvete kunna köpa nya gardiner till jul, eller hur????

Men jag gillar Marimekkogardinerna , så även om det är väldigt få tomtar på dem, så får de hänga med ett tag till. De är ju i alla fall röda. Tittar man riktigt noga kan man se en tomte utanför fönstret, farmorn kan möjligtvis känna igen honom...

För att matcha, så måste man ju byta handdukar också, och för mor - mormors gamla hänger fortfarande med. Och ja, de är använda. Och ja, jag har strykt dem...  

Jag har dessutom köpt lite julpryttlar idag. En julkortssats till ungarna, vi tillverkar varje år, men skickar inte lika ofta... Även lite saker till klassrummet, en liten gran och en adventsljusstake till fönstret, men de får jag väl vänta med att sätta upp.

Laban och spindelmannen

I helgen har vi varit sociala - hör och häpna. I vanliga fall är vi så socialt utarbetade efter veckan så att vi bara vill stänga in oss när lördagen äntligen infaller, om vi inte åker hem förståsssss

Grannarna var här på middag i går kväll, och det var riktigt trevligt. Vi lyckades sitta och babbla till en bra bit efter midnatt. Rikard fortsatte sedan själv vid datorn någon timme, och lyckades faktiskt ta hem storvinsten: 89 öre!!! Så nu ska här shoppas.

Söndagen har gått i seriefigurernas tecken. Vi startade med att Elina fick gå på sin första biofilm någonsin, Spöket Laban, lagom 45 minuter. Liten ville inte gå därifrån när filmen var slut. Hannah var något mindre imponerad, men hon är ju proffs i biovärlden. Det var banken som anordnade, så allt var gratis. Barnen fick festis och popcorn till filmen, och efteråt fick de ballong och färglåda - problemet med det är väl att Elina tror att det alltid ska vara så... Men, tack banken.

Lilla Spöket Laban - spökdags Söt film, rekommenderas ej över 6 år dock.

Rikard lyckades naturligtvis somna på filmen, så fråga inte honom om handlingen.

Elina fick faktiskt en liten present till när vi var och handlade efteråt, och den här var hon riktigt, riktigt glad för:


image164


Hon har borstat tänderna 10 gånger idag, men efter 8:e gången konstaterade hon att hon inte gillade tandkrämen, så till kvällen fick det bli lille skutt som vanligt.

Inhandlat

Eftersom det är snö, är det snart jul.

Litet minimonster har kläder från storasysters gömmor, men storasyster shoppar vi till! Passande att det då idag kom reklam från h&m....


Så här blir det:




Från topp till tå, till och med skor.


Minimonster får dock också:



 Det här ska kanske få slut på tjatet om spiderman - eller så blir det värre...

Det berömda snökaoset

Nu är vintern här, och alla barnen är överlyckliga. De som har 3 mil till jobbet är helt klart mindre lyckliga. I två dagar har jag fått skotta fram bilen på morgonen, och enligt elever så var snöflingorna under dagen lika stora som deras handflator - lätt överdrift dock. Men den vördnadsfulla hastigheten av 50 km/h har hållits på e22, det kryper i gasarfoten bara jag tänker på eländet.

Små och stora barn är däremot lyckliga. Hannah och Emmie kom hem ifrån skolan klockan 3 idag, men kom inte in förräns strax före 6. Det har byggts både snögubbar och snöfort. På bilderna är två snöfort under uppbyggnad, sedan startades krig!


image163


Nu har även årstiden-då-man-inte-borde-röka infallit... Varje gång jag gått ut, har jag kommit in som snögubbe, och håret har blivit stelare, och stelare - till elevers stora lycka. Men skam den som ger sig, snart är det sommar igen!

Förresten

vi har köpt hus. Nu är vi vuxna, och panka för all framtid....

Dagiströtta barn och disktrasor

Man kan ju tycka att barn ska vara trötta efter dagis - brukar inte normala barn vara det? Jag har föreställningen att de små ska vara relativt nöjda med att softa, eller leka lite lugnt efter en hård dagisdag. Detta stämmer icke på vårt lilla minimonster. Hon är om möjligt piggare efter dagis än hon är på helgerna. När hon kommer hem har hon ett otroligt behov av att springa, och eftersom vädret nu är som det är - och eftersom hennes mor är en lat sak - så springer hon där hon kan. Hon har två alternativ; antingen springer hon runt, runt på mattan i vardagsrummet, eller också springer hon fram och tillbaka i hallen. Helst ska mamma sittapå ena sidan hallen och pappa på andra så att hon dessutom kan hoppa och slänga sig, med risk för skador på trötta föräldrar. Så här ser det ut:


 Full karriär från pappa     redo att ta ett jättehopp på mamma, som desperat försöker fånga...


När springet i benen är avklarat, inleds fas två; behovet att vara kreativ. Just nu handlar det om pärlor, maxipärlor. Det här är en bra fas, eftersom den även kan engagera storasyster med kompisar. Så här ser man dem oftast just nu:


image160


Även om Hannah inte alltid leker "walk like an egyptian", var det Bangles?

Hannah och Emmie var lite kreativa på egen hand idag, panduropyssel inför jul. Jag hade köpt ett set med disktrasor och textilfärg, som de har tjatat på att få använda i nån månad nu. Emmie hade tänkt att hon skulle göra en till sin pappa på fars dag, men sen kom hon på att han aldrig är i köket : ) den blev till mamma istället.


image161


Men visst blev de fina, släkt kan förvänta sig en i posten framåt jul.

Bildbehandling

Jag har hittat ett gratisprogram..... Det är kul, men jag har ingen aning om vad jag håller på med.

image154



                                                           


         
image157

Grattis Fie 4 år!!!!

Snart börjar du skolan.... Darra mor och far.





Hoppas du får massor av kul presenter





och tårta, massor av tårta - precis som din duktiga mamma gjorde





Paket från oss väntar hos mormor.

Puss och Kram från Moster med familj.

Boktips

Mamma hade i födelsedagspresent (av Lotta, äras den som äras bör) fått en helt fantastisk bok, som jag genast började läsa - och sträckläste så gott det gick mellan aktiviteter och barn. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, handlar om två kvinnor i Afghanistan under en 40-årsperiod. Läs den - beställ den nu, jag har redan beställt en annan bok av samma författare.



Måndag på banken

Det börjar bli klart med husköpet. Idag hade vi möte på banken klockan 13, för att gå igenom räntor och placeringar. Jag var mycket tydlig med att jag fattade absolut noll, och hade lika stort intresse av saken. Jag vill bara betala så lite som möjligt, så kort tid som möjligt - verkar inte fungera på det sättet... Jag gillade handpenningslånet, ingen ränta, inga amorteringar.

Det verkar i alla fall gå igenom allting, men jag har ingen aning om det är en bra deal vi har gått med på. Tydligt är dock att det är dags att sluta shoppa, IKEA har redan fått för mycket pengar från oss. Är det nåååågon, som kanske har en masters i ekonomi, som vill titta på kalkylen så hör av dig.

Vi har även varit duktiga och kollat elpriser, måste binda om - tråkigt.

Kollat husförsäkringar - tråkigt.

Men om allt går som det ska är vi officiellt husägare på fredag!

Selma och tv4

Vi var hemma i helgen, torsdag till söndag - vill fortfarande flytta hem - ge mig ett jobb!! Rikard tycker att jag ska söka vilket jobb som helst, men vi får väl renovera klart det här först.

På torsdagen var mor, jag och barnen på Mårbacka julmarknad, mycket bättre än jag trodde. Roligt även att Hannah är så intresserad av kultur, mamma och hon gick den guidade visningen och hon uppskattade den mycket. Shoppade gjorde vi, julgodis och fisk.


image152


Lilla Elina blev fascinerad av några stora julbockar i halm som stod vid en julgran. När hon som bäst stod och beundrade kom det framtrampande en kille, som tillverkade dem, och ville att hon skulle sätta sig på en av dem så att tv4 kunde filma henne. Efter att ha blivit mutad med en halmängel, så gick hon med på upplägget. Om liten nu är tv-stjärna vet vi dock inte, eftersom det var lokaltv.

                                                     

Tyvärr var jag inte smart nog att rycka upp kameran för att ta ett kort när hon satt på julbocken. Anledning: jag var fullt upptagen med att på idiotmammamanér tala om för ungen vart hon skulle titta.

RSS 2.0