SommarOS 20??

Idag hade Västerviks gymnasium invigning av sin nya friidrottsarena, har tydligen inte funnits någon i den lilla staden förut. Gubbarna pratade om kolstubb...

Alla mellanstadieskolor skulle skicka representanter till invigningstävlingarna, en representant av varje kön från varje årskurs. Förra veckan fick vi reda på att Hannah var uttagen i kulstötning, detta fick vi reda på genom att hon muttrade något om extragympa... Men moster hade fått reda på det långt i förväg, och då hade hon tydligen låtit lite stolt, så det är väl dit vi får vända oss i framtiden för information om äldsta dotterns framgångar.

Idag var det dags, upp alldeles för tidigt, och 4 timmar ute i blåst och kyla. Men tror ni inte ungen vann! Så, i vårt hus bor nu Västerviks bästa kulstöterska åk 4! Mycket stolta föräldrar bor också här, och en lillasyster som faktiskt verkar fatta att storasyster gjort något stort, för hon springer runt och säger grattis hela tiden och försäkrar Hannah att hon bara hejjade på henne. Moster var den förste att gratulera, 3 minuter efter segern (det är fart på henne), men samtliga medlemmar i släkten och utvalda vänner har ringt och gratulerat. Hannah mår bra nu.

Hannah har löjligt mycket idrott just nu, vecka har sett ut så här:
Måndag: skolidrott & ridning
Tisdag: skolidrott & basketträning
Onsdag: vila
Torsdag: extragympa
Fredag: vila, men hon var ute och gick 1 timme på kvällen
Lördag: tävlingar mellan 9-14 & basketträning
Söndag: 2 basketmatcher
Och nu börjar hon prata om att hon vill börja träna friidrott också, kul, men när ska hon ha tid?! Vi har i alla fall konstaterat att hon inte har detta från sin mor, möjligtvis en kombination av far och moster.

Vinsten i bilder:



Uppvärmning



Kulstötning


Bäst!


Medalj fick hon också!



Och efter tävlingarna åkte vi till en konditori så att Hannah fick välja en tårta,
den åts med medaljen på och hurrarop från familjen!

Vuxenpoäng

Är det inte så att man märker att man börjar bli vuxen när man gör små dagsutflykter? Vi jobbade i alla fall som små galningar förra lördagen för att hinna med all städning både inomhus och utomhus, för att kunna belöna oss med en utflykt till Ölands skördefest på söndagen.

Änd sedan vi flyttade hit, så har folk talat om den här skördefesten, och varje år har jag elever som tar ledigt för att spendera en långhelg med sina föräldrar. Nu var det alltså vår tur, och det tar ju faktiskt bara 1,5 timme, så man kan ju undra varför det tagit oss så lång tid.

Hannah blev överlycklig när vi på söndagsmorgonen berättade om dagsplanerna, Elina fattade noll... Strax före 10 var vi iväg, och via ett litet ikeastopp i Kalmar tog vi bron över till Färjestaden - där det inte fanns någonting att se. Eller, på väg ut ur Färjestaden hittade vi en handelsträdgård där ungarna kunde titta på tusentals pumpor, och vi kunde köpa några för att ha som dekoration på altanen. Elina ägnade första halvtimmen på öland med att konstant fråga: "Är vi på Öland nu, är vi på Öland nu", det där med lokalgeografi får vi jobba lite på, men arvet har hon både från mor och mormor...

Men skam den som ger sig, vi drog vidare till Borgholms slottsruin och Fårets dag / renässansmarknad. Det var bättre, hur många kul stånd som helst, hantverk i alla former och massor av smycken och gammeldags godis. Ungarna fick se får som vallades, får som klipptes och får man kunde äta och klä sig i. Roligast var nog att få springa omkring i borgen och att få prova på kanderade äpplen, som i sagoböckerna! Rikard var mycket besviken över att lammburgarna var slut, men tröstade sig med en lammkorv. Jag fick köpa ett kalejdoskop och var lycklig med det.

På hemvägen stannade vi till i Kalmar för middag (mcDonalds), och kom överens om att nästa dagsutflykt kommer gå till Kalmar för att titta på slottet och regalskeppet Kronan. Vuxenpoäng no. 2!



RSS 2.0