Glad påsk


image262
Önskar Hannah & Elina

Usch och fy

Bilproblemen växer oss över huvudet nu, och verkar sopa med sig mycket, mycket mer pengar än vi har. Hela displayen har havererat, och det är naturligtvis ett så ovanligt problem att delar måste beställas från Frankrike. Köp-aldrig-en-digitaliserad-bil!!!

Inga försäkringar täcker, vi kan inte ens få hjälp med en hyrbil under tiden eftersom bilen inte anses vara "stående". Men olaglig att köra är den, eftersom vi varken har en fungerande hastighetmätare eller kilometerräknare (visste jag inte ens att det var lag på). Trygg-Hansa rekommenderas med andra ord inte, och då har vi samtliga försäkringar där - än så länge... Även om det inte var olagligt så är den i alla fall fruktansvärt otrevlig att köra, det känns som om hela elsystemet kan paja ihop vilken sekund som helst.

Bilen är för övrigt 2,5 år gammal, och nybilsförsäkringen har naturligtvis just gått ut.

Just nu letar vi efter artikelnumret på bilstereon, eftersom det tydligen är kopplat till artikelnumret på displayen, tyvärr finns inte numret med i några av de papper som Renault har valt att skicka med bilen. Det går bra nu...

Mormor fyller år i helgen, meningen var att vi skulle åka dit på stor släktmiddag, finns inte en chans att vi åker 100 mil i den där bilen. Efersom delarna ska beställas från Frankrike (och vi ska skrapa fram många, många, många tusenlappar för att betala), så är det väl frågan om vi ens kommer hem till påsk.

image261

Prinsessan Elina

På fredag ska Elinas dagis ha maskerad, och nu är det uppenbart att ungen har förändrats. För ett par månader sedan hade hon antagligen velat klä ut sig till spindelmannen, men nu var valet självklart: Askungen!

Sagt och gjort, barnets vilja är min lag. Direkt från jobbet åkte jag till lilla leksaksaffären och inhandlade en styck rosa prinsessklänning. Nu ville hon egentligen ha en blå, som Askungen, men här fick pengarna styra. Men liten blev skälaglad och levererade dagens söta kommentar: Mamma, det här var den bästa julklappen jag har fått.


image260

Vaken sjukling

Lilla Elina är sjuk, som vanligt. Med nästan 40 graders feber har hon sovit större delen av dagen, vilket naturligtvis betyder att hon inte har några som helst planer på att sova än på några timmer. Problemet är bara att jag inte skulle ha någonting emot att krypa ner i sängen.

Å andra sidan kan man ju passa på att få någonting gjort här hemma, och eftersom Elinas nya klädgarderob legat i sitt platta paket ett tag, så är väl den ett lämpligt offer. Elina fick också lära sig någonting nytt, hon är riktigt skicklig med hammaren, bara pappa slår ner spiken lite först.

image262

Basket

Hannah spelar basket sedan några månader tillbaka, två gånger i veckan åker hon och Emmie iväg och springer i någon timme. Jag har varit där och tittat förut, men det var ett tag sedan. Sista gången jag var där såg de ut som 9-åringar ska göra på plan; valhänta, förvirrade och med noll koll på vart bollen är och ska vara.

Men det har visst hänt saker med de små barnen! Jag stod och tittade i ungefär 20 minuter och var ruggigt imponerad. Antingen har de fått basketgener transplanterade eller också så har de bra tränare. De spelade match på riktigt! De visste vart de skulle placera sig, de passade utan ego och gjorde mål. Jag såg Emmie dribbla bort bollen för en tjej som är dubbelt så stor och Hannah kämpade så att hon var pionröd i ansiktet.

Finns det pengar i proffsbasket...

image260

Trafikfara?

När vi köpte vår senaste bil, ville vi att den skulle kännas ny och lite modern. Vi bestämde oss därför för att köpa en som var helt digitaliserad. Nu har vi upptäckt den stora nackdelen...

image257

Ser ni pilen (svår att missa), det är där den digitala displayen brukar vara... Det är där jag ser hur mycket bensin det finns kvar, där finns varvräknare, radio, blinkers, klocka, kördatorn och sist men inte minst... hastighetsmätaren... Så, när den helt plötsligt blir svart har jag alltså ingen aning om hur fort jag kör..

Blinkers fungerar, det har jag kollat, tankade fullt gjorde vi i torsdags så det är ingen fara, det räcker nån vecka till. Och om polisen stannar mig och frågar hur fort jag tror att jag kör, då kan jag ju faktiskt helt ärligt säga att jag inte har någon aning. Bra va!

Så nu måste jag in med bilen på verkstan, igen. Problemet är bara att jag måste jobba också, tror ni jag kan vänta till påsk?

RSS 2.0