En fantastisk dag

För det första, jag har fortfarande känningar av magsjuka - det är alltså fortfarande synd om mig, bara så att ni förstår vilka premisser jag startade med.

På jobbet startade vi med en timmes samling i aulan, det brukar oftast vara mycket meningslöst - men idag slog det rekord. Vi satt en timme och blev konstant förolämpade, i lagom föraktfull ton. Det verkar som om de högsta hönsen egentligen inte tycker att vi gör någonting rätt. Det är alltid kul att få reda på att 7 år på universitet gav utdelning.

Migrän kom som ett brev på posten.

Efter den fantastiska samlingen skulle vi arbeta med våra lokala kursplaner. I vår grupp är vi 3 personer. Vi var klara - trodde vi. Enligt person 1, som sitter i ledningsgrupp, hade vi gjort helt fel. Jag tröttnar, stolpar upp till högsta hönsen. Frågar naturligtvis vad det är som gäller, får till svar mummel om layout, det skulle tydligen inte vara grått, gult och grönt där. Keh!

Ger mig naturligtvis inte (fortfarande upprörd efter samlingen), får en massa floskler utan substans till svar. Ber henne skriva ner eländet, eftersom jag inte känner att jag kan förmedla svaret till gruppen. Kan hon inte.... Till slut drar hon fram några rubriker hon satt ihop, tycker att det är för mycket text i vårt arbete och säger åt mig att vi ska förenkla. Jag ger upp, stolpar ner till gruppen.

Gruppmedlem 3 går in till högsta hönsen direkt efter mig. Sätter sig och diskuterar. Kommer ner till gruppen med beskedet att det är för lite text, vi ska lägga till en kolumn i vårt arbete.

Så nu har vi tre klara besked:
1. det är fel
2. det är för mycket text, förenkla
3. det är för lite text, lägg till

Det är så kul att jobba ibland, framför allt när man redan i förväg vet att vad man än lämnar in så blir det så rätt....

När jag kom hem med alla barnen, hade katteländet skitit på badrumsmattan - två gigantiska korvar som jag naturligtvis klev i. Mattan är slängd nu, och strumporna.






Poker

Så här ser det ut...   och precis så pinsamt är det.


                                                           



    
image150


Mitt barn i rosa

Vi släpade fram gamla lådor med Hannahs kläder idag, för att se om vi slapp inhandla en ny vinteroverall till minimonster. Vad som slog mig när vi packade upp kartongerna var att kläderna var löjligt färgkoordinerade - allt var i rosa och ljuslila. Jag som vid Hannahs födelse svor att aldrig klä mitt barn i rosa.... Vad lätt det är att frångå principer. Numera är jag dock myyyycket tuffare och coolare när jag shoppar - not.

Eftersom C nu ville se Elina i Lilla C:s färg så kommer det här, byxor anno Hannah tröjan dock realtivt ny.


image147


Observera full koncentration,vi har en blivande trummis i huset. Lägg gärna märke till att foten trummade i takt.

He wants you


image146                 


Jag har konstiga arbetskamrater.....

Uppdatering familj

Det var ju faktiskt ett tag sedan liten var sjuk, så det tar hon igen nu. Hör och häpna utan att morfar frågat, det brukar ju annars komma som ett brev på posten.... Liten hostar, och hostar, och hostar, har 39 graders feber, sover inte på nätterna och spyr upp all mat. Idag har hon fått behålla en halv banan. Men efter bananen var hon tillräckligt pigg för att sparka lite på sin, mycket tåliga i det avseendet, storasyster.

Storasyster är dock pigg och frisk, och ser fram emot bion på fredag. Jag ser mindre fram emot bion, eftersom de två nästan-stora-barnen har bestämt att jag inte får följa med in i salongen. Jag planerade då att gå och sätta mig på något café i närheten för att rätta skrivningar, som jag för tillfället drunknar i. Men nej, jag fick visserligen inte följa med in i salongen, men inte heller lämna lokalen. Emmie påpekade att det minsann fanns stolar utanför... Så där lär jag bli sittande - i två timmar....Vad gör man inte för att barnen ska få känna sig lite tonåringar.

Rikard är halvfrisk, och vaken halva nätterna med liten. Han har ägnat sig en hel del åt pokern, och haft framgångar. Idag stängde han dock datorn med en smäll, så jag förmodar att det inte gick lika bra. Man riktigt såg hur ilskan rök ur öronen på honom, på bästa serietidningsmanér.

Jag har jobbat, eu-dag, se morgondagens www.vt.se eller Vimmerbytidningen som jag inte vet vad den heter. Många fotografer på skolan var det. Ungarna jobbade bra, och jag sprang mest omkring och pratade - bra dag med andra ord. Men jag har tagit igen det nu på kvällen med arbete kring Miguel de Cervantes Saavedra, kommer ni ihåg den från svenskan...

Katten mår bra, tack så mycket.

Föräldramöte

Iakttagelser:

  • Vi var 16 föräldrar, 8 personal
  • Enligt enkät vill 88% av föräldrarna på skolan ha mer inflytande på skolan - se punkt 1....
  • Det är nu 3 rektorer på lilla skolan, kommun ska dra in 50 lärartjänster
  • Enligt enkät känner ungarna att det inte är tillräcklig arbetsro i skolan, det försvarade en av rektorerna med att visa på att ungarna inte känner av negativ stress. Har man prestationsstress när man är 9?
  •  Rektorerna var så tråkiga, och pratade så långsamt att flera föräldrar såg ut att nicka till. 
  •  När man ifrågasatte rektorernas försvarstal stirrade de i panik på varandra och på de stackars lärarna, för att någon av de andra skulle svara.
  •  En spindel förföljde mig i klassrummet, jag vågade inte trampa ihjäl den - då skulle Sandra varit där - stor och hårig var den!!!
  •  Hannahs bänk var full med hästbilder, i övrigt samma fina ordning som hon har i sitt rum.
  •  Det var pinsamt tyst när de frågade efter klassföräldrar, jag var lika tyst  *skäms*

Friska barn, men sjuka?

Jag har varit hemma med Hannah idag, hon vaknade med ont i magen och jag vågade inte riskera kräk på skolan efter lördagen. Men vi har roat oss med tv och att lära oss att skala äpplen, en juldisktrasa är också skapad. Men sjuk vete katten, frågan är om det inte bara var lite skolångest.

Minimonster var på dagis, har ätit bra somnade i vanlig tid, och vaknade efter en halvtimme - hostandes och pigg som en mört. Hon är fortfarande vaken och går således inte att plocka till dagis imorgon. Pappan nöjd dock, då han kom hem från jobbet som ett vrak....

Dora

Dora utforskaren pryder numera Elinas väggar. Hannah fick ju en Hello Kitty, så då måste ju liten också få någonting, och eftersom hon varit nästan maniskt fascinerad av lilla Dora (och lärt sig lite engelska på köpet), så var valet ganska enkelt. Morfar köpte ju dessutom en stor pratande Dora åt henne, som har hedersplats. Numera har intresset visserligen skiftat lite mot Supertrion, men marsvin i mantlar är inte lika söta...

Elina fick vara med och sätta upp figurerna, och tyckte att det var hur kul som helst. Hon har också en ruggig koll på vem som bestämde vad, så när hon skulle visa för pappan så var det väldigt noga att berömma just de små hon klistrat dit. Jag har dock lite svårt att släppa henne helt, kontrollbehovet är stort. Liten har dock fått vara med och välja ut figurerna, hon valde de gladaste.

Såhär blev det i alla fall, och jag är trygg i förvisningen att vi snart ska göra om hennes rum och då kan jag ändra mig om Dora försvinner från kartan.


                                              

Garderoben                                   Vid sängen

Förutom de här, har hon gjort en Doratavla, dekorerat dörren med kompisarna, satt ett troll nere vid golvet och en fågel ovanför dörren - mycket Dora blev det.

Poker

Rkard gillar nätpoker, jag är mindre imponerad eftersom det betyder att datorn är upptagen timmar i sträck. Igår gick det bra för Rikard, det brukar göra det på fredagar och lördagar, hans teori är att alla andra är fulla.

Han "vann" i alla fall 1000 kronor igår kväll, och sprang sedan omkring och babblade om det här i ett dygn ungefär (han har med andra ord inte slutat än). Men tala om för mig nu: har han verkligen vunnit pengar när pengarna aldrig lämnar pokerkontot och förr eller senare förloras när folk inte är lika fulla?

Jag anser inte att pengarna är vunna förrän de kan användas. Detta innebär naturligtvis att jag förhåller mig relativt sval inför hans lyckliga babblande, kom igen när pengarna kan spenderas....


Gardiner

I Karlstad slank jag i sista minuten in på Hemtex för att se om jag kunde hitta några gardiner till övervåningen, det gjorde jag egentligen inte. Jag var fast besluten att ha panelgardiner, och de enda jag gillade var inte paneler utan vanliga mycket-tyg-gardiner. Köpte dem inte - kunde inte släppa dem. Hittade på hemtex idag, men bara en naturligtvis. Snälla tanten ringde dock till Karlstad och lade undan en där, så den ligger där och väntar.... och väntar... och väntar...

Köpte den ena, genomskinlig med vita sammetsträd. Inte strukna eller uppsydda än - väntar till Karlstad v. 44.

         jag vet, det syns inte - ni får komma hit och titta. Efter v. 44.

Jul och kräk

Dagen startade som vanligt före klockan 6 med att minimonster tyckte att dagen hade börjat, pappan gled graciöst (!) ur sängen vid 7 medan mamman glatt sov vidare till halv 9. Olika falla ödets lotter.... Imorgon är det hans tur igen tycker jag.

Jag begav mig iaf ner till stan för att fixa Hannahs mobil, hon hade försökt få till en pinkod, men lyckades bara få fram ett krav på pukkod - ingenting vi i familjen fixar själva direkt. På stan passade jag även på att fynda lite till Elina: ett par vinterbyxor för halva priset, bra tills overall är inhandlad, samt en ordentlig mössa för, håll i er, en tia...      Brun mocca med vitt fluff - och liten gillade den!

Emmie hämtades vid 2, och sen bar det iväg till basket. Medan de spelade passade jag på att åka bort till Charlotte för att se hennes julskyltning. Kommer ni i närheten, var noga med att inte klaga på att det är för tidigt. Tydligen går folk förbi henne hela dagarna, för att sådär lite lagom högt kommentera att det minsann inte ens är november än - hon är riktigt trött på dem. När vi stod där och pratade kom det mycket riktigt förbi flera stycken som naturligtvis skulle klaga. Hon berättade också att något Ikeavarahus tydligen har satt upp en stor skylt utanför där de varnar folk som inte vill se jul att gå in, hon var riktigt sugen på något liknande. Jag sympatishoppade lite julsaker i vitt. Men även ett par krukor till övervåningen.    Observera julsak i blomman.

Väl hemma från basketen fick flickorna hoppa in i duschen eftersom vi skulle iväg på bio - råttfilmen, tänker inte försöka stava till det. Flickorna mycket uppspelta och lyckliga eftersom jag lovat att de skulle få vara inne i salongen själva, jag skulle sitta utanför med högar av uppsatser att rätta. I bilen ner hände dock det som inte fick hända, Emmie börjar må illa, riktigt illa...

Stannar bilen och två sekunder senare kräks barnet upprepade gånger. Hem kördes två mycket besvikna barn, som egentligen inte förstod varför biokvällen blev inställd. Inte ens löften om att gå på fredag kunde reparera skadan. Att Emmie sedan inte heller kunde sova över som planerat gjorde ju inte saken bättre. Jag tar mina ungars kräk (om Rikard råkar vara bortrest), andras är något helt annat. Som kompensation har dock Hannah fått vara uppe så länge hon velat, det har varit väldigt tyst från övervåningen...

Den gröna mattan

är på plats, och eftersom Caroline behöver bildbevis (jag tror hon misstänker att jag lämnade tillbaka den innan vi lämnade Karlstad), så kommer det här:


image137

Alla barnen och katten i Emmies knä invigde glatt framför Disneykanalen, som Hannah saknat rejält.

Överdragen till soffan kom idag, riktigt roligt var det - och nu kan jag släppa det dåliga samvetet. Det vita satte jag på direkt som synes, och det bruna i sammet sparar jag till vintern. Men frågan är om man verkligen kan ha brunt och grönt tillsammans?

Ljusen som jag skulle matcha mattan och filten med fick dock minimonster tag på, de var utkletade över bordet när vi tog oss upp på övervåningen. Rikard misstänker att det är soffan som får ta kletet nästa gång, så de är förpassade högt upp.

Till och med Rikard har insett att bordet är för stort, så nästa Karlstadresa kommer resultera i en mindre skiva - tackar! Just nu blir det liksom bara bord i rummet, ska kanske sänka det lite också.

Tv-bänken är också på plats, såhär blev det :    Jag vet, vi ska fixa sladdarna.

Sen har jag svårt att släppa gardinerna på ikea, ANNO VACKER Panelgardin   men de drar ju med sig ny gardinstång. Är de värt besväret? De är ju dubbelt så breda som vanliga paneler.

En vanlig dag

05.45 Vaknar och försöker kravla mig upp ur sängen, ett rent helvete varje gång.

06.15   Väcker barn, som är ungefär lika intresserade som jag av att vakna

06.30   Barn på undervåningen, påklädda

06.45   Hår på liten unge ska tas, under protest. Stor unge tar håret själv, under protest

06.50   Påklädning och förflyttning till bil

07.00   bil startas och åker till skola och dagis

07.15   morgon avklarad - rökning i skogsdunge - mina 4 minuter!

07.45   på jobbet, 15 minuter innan man stormas av ungar spenderas till mail och (bloggar hysch) emottagande av sjukanmälningar

08.10   lektionerna startar, in i dimman. Undrar hur många gånger på en dag man kan höra sitt eget namn utan att explodera, än så länge håller det - men det är nära, riktigt nära.

15.20   I bil igen, kör lagvidrigt till dagis

15.50   Ringer hem Hannah om hon cyklar eller ska ha med sig Emmie hem, annars hämta vid skolan

16.40   Rikard anländer

17-19   Mat- och gnällkarusell med tillhörande zombieliknande föräldrar som mest blänger på varandra för att den andra ska ta hand om "det"

19.00   Läggning av bägge barnen, omklädning, tvättning (slarv), tandborstning ( inte slarv, lurar barnen om det behövs), saga och diverse tjat på släckta lampor.

19.30   Soffa, med internet och tv och hemarbete - gärna samtidigt, kan med fördel varvas med tvätt, städning och förberedelser för morgondagen i form av gympapåsar och kläder.

20.00   Riktigt pigg nu

21.00   Rikard lägger sig, och somnar duktigt på 2 sekunder

22.00   förmodad läggtid - händer aldrig...

23.00   reell läggtid - alldeles för sent

23.30   släcker lampa, måste läsa innan (bra bok just nu Philip Pullman, Mörka materian, triologi)

23.45-05.45    sömn, om inte Elina bestämmer sig för att det är överskattat att sova under just de timmarna, för då är vi uppe och har det sååå trevligt tillsammans. Men det händer ju inte så ofta numera, förra veckan bara tre nätter och nu har hon precis börjat hosta ordentligt däruppe.... Ha en trevlig natt, ni som får sova... *sur*



Jag gillar hemma

och jag har naturligtvis shoppat lite - man kan ju inte åka hem utan att göra en räd på nya Ikea. 3 gånger på två dagar blev det, kan det vara något slags rekord? Jag är dock medveten om att jag förlorar stort mot familjen Lindhé.. Men normala familjer kan man kanske tävla mot?

Inhandlat blev iaf två garderober till lilla Elina   ANEBODA klädskåpInte de vi tänkt oss (mig), de var för små. Men vi grät inte heller då de här var betydligt billigare. Golv fick vi dock inte med oss, så vi har inte startat renoveringen än. Tills vidare står garderoberna i sina fina platta paket i mitt förlorade sovrum. Förlorade på grund av att det numera används som förvaringsrum för diverse verktyg, lugn och ro när man ska sova nån?

En tv-bänk inhandlades, inte den fula i inlägget nedan. Vi gjorde en egen liten anordning, med del av en bokhylla och ben från köksavdelningen - mycket bättre blev det!

Med Caroline närvarande inhandlades även en matta, till Carolines stora förtjusning. Spykänslor pratades det om resten av turen, när jag dessutom ryckte åt mig en filt i samma färg, blev jag aktivt mobbad av samma väna figur - otroligt hur mycket åsikter som kan finnas i en sådan liten söt sak...

Mattan ser iaf ut så här   HAMPEN mattaoch, ja, det är den färgen. Och, ja, jag gillar den. Och, ja, den fungerade alldeles utmärkt mot valnötsgolv och vita möbler. Nu ska jag bara matcha med soffkuddar (fast de kanske blir vita iaf, annars kommer väl C aldrig hit mer).

I övrigt var det en vanlig, trevlig liten tur hem. Vi träffade dem som vi hade behov av att träffa, och slapp stressa livet ur oss eftersom min snälla rektor gett mig måndagen ledigt. Inte att föglömma snälla arbetskamrater som jobbade extra för mig, även om de naturligtvis tar ut det genom att retas sådär lite lagom mycket.

Kära mor blev gratulerad, och det kändes mycket bra att vara där när hon fyllde.

Lekstugan står numera i vår lilla trädgård, 6,5 timmar tog det att åka hem med släpkärra. Ungarna har redan invigt den och lagt ut stenplattor framför som en liten altan. Har inte haft hjärta att tala om för dem att den inte ska stå just där. Kök har de släpat ut, och en liten fotölj hittade de också. Till våren ska den skrapas, målas, få gardiner och matta. Lilla Elina har beställt en blå vägg, vi får väl se hur det blir med det.

Caroline



image138


Fjäsk för Alexander, och tema älgjakt...

Måndag

verkar ha fixat sig, jag får ledigt och behöver inte stressa hemma!

Hjälp mig nu, vad ska jag ha med mig till folk, så här långt har jag kommit:

*  Till Sandra: Deadly Hallows och kalasboken
*  Till käre far: presentkortet
*  Till C: Stenhuggaren

Nu har ni alltså chansen att påminna mig, hör jag inget så kommer jag definitivt inte komma ihåg att ta med det. Ska jag vara riktigt ärlig kommer jag säkert att glömma delar av det jag redan skrivit upp.


Ful?

Vi har stora problem att hitta en tv-bänk som vi vill ha, och som har rätt mått. Alla bänkar ska ju tydligen vara minst 180 cm långa, och vår vägg är bara 135 cm.

Nu hittade jag den här, måtten är ok, men jag kan bankemej inte bestämma mig för om den är ful eller inte. Inte billig.

Vår tv ska dock hänga på väggen (Rikard skruvar just nu). Vi har konstaterat att den skulle falla av minsta treåring.


image137

P1

Jag finner mig själv lyssnandes på P1 allt oftare. Intressanta diskussioner och mindre musik.

Borde jag läsa in någonting i det?

Halvfärdigt

Nu börjar vi faktiskt bli klara med allrummet på övervåningen. Rikard hade med sig bordet hem från jobbet, han är nöjd, men jag tycker att det är väl stort. Men ungarna lär väl snart förstöra det, och då kan jag köpa en mindre skiva..  Kostar 195 kronor, ta det lugnt.

Väntar på överdragen till soffan, har inte hört av tjejen i Stockholm som jag köpte dem av, börjar bli nervös. Väntar på tv´n, men den kommer nog inte förrän i slutet av veckan. Måste fixa någon slags tv-bänk, hittar ingen som stämmer med våra mått, ska titta på IKEA om man kan plocka ihop något att sätta upp på väggen. Tavlor ska upp, och vi har bestämt oss för att sätta dörrar för garderoben - Rikards idé, han tyckte det såg rörigt ut med böckerna synligt.

Men golv och väggar är klara, gott så långt.



image136


Vill byta ut gardinerna till vintern, några förslag?

Kyrkligt

Idag hade vi kyrkliga aktiviteter på två håll. Hannah hade engagemang på Andreaskapellet och Elina hade sin söndagsklubb på Marieborgskyrkan. Så vi delade på oss, till Rikards stora förtret. Kyrkliga aktiviteter hör inte riktigt till hans gebit.

Hanah var dock uppspelt inför sitt engagemang eftersom hon och Emmie skulle läsa en bön inför alla, och hon sprang iväg strax före 10 för att öva. Jag kom i söndagsmässetid, och bänkade mig längst bak för att kunna ta kort.


 Alla barnen tågade in tillsammans med prästen, sedan gick de fram och lade som dekoration någonting som de var tacksamma för. Hannah hade naturligtvis valt en häst, men hon var faktiskt inne på att ta med sig ett kort av Elina ett tag.  

Hannah och Emmie skulle fram ganska snart och läsa sin bön, och allt gick bra. De fick stå bakom en pulpet, och kunde med andra ord ha med sig en liten fusklapp fram utan att någon såg.    Hannah var ju tillräckligt lång för att synas, men lilla Emmie hade inte en chans... Dessutom skulle prästen hålla på och meckla med mikrofonen, så hon stod framför ungarna halva tiden. Men ungarna gjorde bara bra ifrån sig.

Hannah och Emmie hade även till uppgift att tända ett par ljus var när prästen läste, och även det klarade de med glans.       

Efter gudstjänsten fikade vi, och efter en mycket smärtfri timme traskade vi hem.

Övriga iakttagelser:
* Organisten somnade hela tiden
* Killen bredvid mig hade med sig en Teenage Mutant Ninja Turtles- film, det stod Cowabunga på den
* alla konfirmander hade mp3-spelare, varför fanns inte de på min tid
* Nästan alla hade jeans
* antalet pensionärer var 5, den ordinarie styrkan förmodar jag
* Småbarnen somnade efter ett tag
* Jag gillar verkligen inte den nya Fader Vår, Vår Fader bah

Lilla Elina då? Knapphändig information från det hållet, men hon var mycket stolt över den teckning hon hade med sig hem till mamma. Hon hade träffat David, och ritat lejon. Hon hade också varit tuffare idag, och både dragit fram till trappen i ljusets fart, och suttit i soffan och lyssnat på David med de andra barnen.

Pappan var inte på bättre humör när han kom hem, men han hade iaf inte blivit attackerad av pensionärerna. Hans behållning av stunden var när prästen plockat fram en gitarr och sjungit solo. Han har inga planer på att återvända till söndagsklubben.

Lekstuga

Jag satt och tittade på blocket och såg en annons på en lekstuga, något som vi velat ha sedan Hannah var liten. Just den här lekstugan kände jag dock igen säljaren namn på, och det visade sig vara Rikards kusin som ville bli av med den! Han hade visserligen lovat bort den, men det fixade han. Det hade ringt folk som tokiga tydligen, då ringde vi dessutom bara en timme efter han satt in annonsen.

Lite färg och lite möbler ( som redan finns i gömmorna), så blir det ett perfekt litet gömställe för barnen.

Vi fick den gratis, så nu återstår bara att frakta den 35 mil.



Rikard vill ha en öppen spis

och nu har jag hittat en som skulle fungera, även i vårt minimala vardagsrum. Ingen skorsten, ingen ved. Problemet är väl bara priset.  Men visst är den fin!


vasa sv

Modell Vasa

spis3

Modell Stockholm

Elinas rum - ett mycket rörigt inlägg

Vad tror ni om den här kombinationen?


HEMSE golv, klick-funktion        Ljust trägolv, det är ju som farmodern påpekade, ett mycket litet rum.


   TROMSNES Dagbädd stommeSängen som vi tidigare hade i allrummet på övervåningen. Under sängen ska vi ha någon slags förvaring, 3 lådor kanske. 

De här lådorna hittade jag pån Halens, gillar sängen också, men nu har vi ju redan en vi kan använda. 
HENSVIK KlädskåpTvå stycken klädskåp på ena kortsidan av rummet, ett för kläder, ett för alla leksaker. De är 75 cm breda och vi har 160 cm att spela på. Funderade först på att sätta ett draperi för garderoberna, men jag gillar de här.

  Hissgardiner i fönstren, för att spara plats på sidorna, och för att dölja de fruktansvärt fula persiennerna.
Matta som redan ligger i rummet, mycket färg   ULDUM matta

+ ett halvrunt skrivbord med hyllor ovanför som Rikard får tillverka.

Detta funderades ut under en arbetsplatssträff, konferenser är alltid bra till någonting....
       

Barnen idag

Elina har varit hemma från dagis ett par dagar, och var måttligt road av att vara ute och leta tv med mamma och pappa. Så efter vi kommit hem så tog hennes snälla pappa med henne och fiskespöt till Gränsö. Med sig hade han också kameran och tog ett par riktigt bra kort.


 Ute i skogen träffade Elina på ett 100 år gammalt troll, eller hon såg det aldrig men hörde det. Det var när de skulle gå över en bro som de hörde det, och då blev man ju tvungen att fjäska lite för trollet så att man fick gå över bron  (Dora utforskaren...) Som den sociala varelse hon är försökte hon naturligtvis få till stånd en konversation med trollet, och ni som talat med henne vet vad hennes ständiga öppningsreplik är " Jag är tre år", trollet svarade inte. När de skulle gå över bron på vägen tillbaka fick trollet ett blåbär och då blev det snällt och tyckte att de skulle komma tillbaka igen.

Elina fick också prova på fiskekonsten för första gången, och det var väl roligt att veva lite en stund. Men efter allt för kort stund enligt pappan tyckte hon att de skulle gå och leta svamp och blåbär istället.  


Hannah har som vanligt lekt med Emmie, och de fick mycket stolta vara hemma själva medan vi handlade. Vad de gjorde under tiden har vi ingen aning om, det är så att säga slut med inbjudningarna till den lilla världen. Dörren stängs med en smäll och sedan ser man dem inte förräns det är mat. Roligt har de dock uppenbarligen, det finns inga ungar som kan fnissa och flamsa som de två tillsammans.

De hade också basketträning tillsammans på eftermiddagen, och det verkar faktiskt som om Hannah är riktigt duktig. Enligt Rikard så läser hon spelet bra, och är duktig på att placera sig i förhållande till spelet. Jag förstår inte vad han pratar om, men är glad för att Hannah tycker att det är roligt.


 Måste ta bättre kort från basketen uppenbarligen.

Roligast på basketen är dock att efter träningen få klättra på Myran och Elefanten, ett stort konstverk som är taktiskt placerat utanför.

image129

Shoppat nåt del 2

Idag har vi tagit oss in i 2000-talet, vad gäller tekniken då. Efter att ha skrapat ihop samtliga mynt som fanns i lägenheten begav vi oss till det stora teknikvaruhuset för att inhandla en ny tv. Den gamla har efter översvämningar, bränder och x antal flyttar fått gå i graven.

På det stora teknikvaruhuset fick vi tag på en ung man som rekomenderade oss en tv, som dock var 1000 kronor billigare på det stora teknikvaruhusets internetshop. Vi åkte så hem och beställde över nätet. Totalt meningslös resa med andra ord, men Elina var nöjd för hon fick en klubba.

Så, se och beundra. Och kom gärna hit och installera eländet när det anländer om 2-7 dagar...

                                                                                                                                                                                                                
Philips 32" LCD      En Philips 32" lcd är det tydligen, och mer tänker jag inte lära mig om den. Jag håller tummarna för att den får godkänt av min käre far, eftersom det antagligen är han som får lära mig hur man hanterar den. Så far, innan du kommer hit har vi antagligen bara en fin svart tavla på väggen, du är välkommen hit.

Shoppat nåt

Idag har det gått framåt med shoppandet, men till och med Rikard är nöjd med mig! Det hör ju inte direkt till vanligheterna att han gillar mitt ibland volumiösa införskaffande av nya saker... Och jag misstänker att min mor har vissa tankar åt samma håll som han.

Vi ska ju köpa ett nytt överdrag till bäddsoffan, det är vi överens om. Det skulle köpas på Bemz, det är vi överens om. Det kostar 2000, där börjar vi tycka lite olika. Men på blocket säljer de ju soffor, det vet jag, för jag har köpt en. I några veckor har jag därför mailat varenda stackare som försöker sälja en bäddsoffa, och tiggt dem om att få köpa överdraget.

Idag lyckades jag! Så nu har jag köpt 1,5 överdrag till bäddsoffan för halva bemz-priset! Ett cremefärgat, utan kuddar och ett i brunt sammet med kuddar. Jag är mycket nöjd, och Rikard är överens med mig.

Människan som är snäll och säljer detta till mig hade sytt egna överdrag till kuddarna, och det är väl här jag tänker börja fjäska för mor. Man kan ju ha hur många som helst och matcha gardinerna. Så mor, när du är klar med blusen, kan du väl börja planera en resa hit....

Men shoppandet var kanske inte riktigt avklarat än. Här kommer folk ha invändningar, jag vet opraktiskt. Men idag anlände vår nya matta till vardagsrummet. Cremefärgad ryamatta... Men till mitt försvar skall sägas att den INTE kostade några tusenlappar, utan ganska blygsamma hundralappar. Jag gillar rea, speciellt 50%.


image125

Proppar

Kan någon tala om för alla lastbilschaufförer och traktorförare, att det inte alls är nödvändigt för dem att vara ute i trafiken när vanliga människor ska till jobbet!

Flera gånger i veckan (känns det som) stöter man på E22 på någon segpropp som tycker att det är helt befogat att köra i 30 på 90-väg vid halv åtta-tiden på morgonen. Det är ju dessutom så enkelt att köra om nu, när de har satt upp mitträcken överallt.

Jag är visserligen medveten om att jag bor ute på landet, men det måste väl finnas alternativa skogsvägar för dem. Ett alldeles ypperligt förslag är ju också att de förbjuds vara ute på större vägar i rusningstrafik. Ja, ja jag vet, de måste ju också jobba - men inte just när alla andra har bråttom!

Dagen började med andra ord bra, och till råga på allt åkte jag på att ha idrott på morgonen. Stanken i en idrottshall är ju fruktansvärd, minst 20 år gammal intorkad svett sitter i de där väggarna. Förstår inte hur idrottsmänniskorna står ut! 

RSS 2.0