Lördag

Till och med Hannah lyckades släcka lampan tidigt på fredagskvällen, ett tydligt tecken på att hon verkligen såg fram emot lördagens äventyr! Elina vaknade med feber, men vi kontrollerade inte hur mycket utan insåg att vi inte skulle stanna hemma i alla fall.

Vi kom dessutom iväg i tid, trafiken flöt som den skulle och vi var framme 45 minuter innan Disney on ice skulle starta. Runt Cloetta center var det dock redan kaos och jag som trodde vi var alldeles för tidiga. Men svaret fick vi när vi kom in, mycket, mycket amerikanskt. Ska ni gå har ni två val; tjocka plånböcker eller en stenhård attityd... Det fanns saker att köpa överallt - och det var långt ifrån billigt. Plastsaker som snurrar, som man vet hamnar i ett hörn när man kommer hem: 150 kronor... Sockervadd: 90 kronor!!!!!

Vi hade lovat barnen ett program (110 kr, men fint) och popcorn. Disney sålde små, platta paket med popcorn för 40 kronor, tänk er 1/4 micropop. I ett hörn stod dock den lokala hockeyklubben, de sålde monsterlådor med popcorn för...40 kronor... Lustigt nog gick de flesta runt med de små disneykuverten, och ett till varje familjemedlem dessutom.

Men själva showen var bra, väl värd pengarna. Bägge barnen var helt uppslukade från början, och Hannah fokuserade på att ta kort hela tiden. Elina satt mest och vinkade till figurerna. Första akten var kanonbra, andra sådär, då låg Elina och vilade i mitt knä, men nöjd och glad hela tiden.

image227
 


När allt var slut, gick vi nöjda och glada ut till bilen, och där väntade en mycket trevlig överaskning:

 Japp, parkeringsböter. Ingen av oss hade en enda liten tanke på att det kunde kosta pengar att parkera. Så går det när man bor i en liten, liten stad där parkering alltd är gratis på helgerna. Undrar om man kan ringa till vaktbolaget och hävda bondfånar... Vips så var biljetterna inte så billiga längre.

Ikea nästa post på listan, Hannah tyckte sofforna var ganska kul, Elina låg hela tiden i en egen kundvagn med ett stort gosedjur som kudde. BARNSLIG FLODHÄST MjukdjurSom också fick följa med hem.

Jag hade jättekul ; ) Helt nytt porslin kom vi hem med, dryga 50 delar för under 1000 kronor. Jag börjar förstå varför folk köper porslin på ikea nu, det tog ett tag för poletten att ramla ner bara. Det mesta är vitt, men lite i färg fick följa med också. Det var hur kul som helst att ösa ut allt det blå ur skåpen när vi kom hem. Nu ska det bara ner i en flyttkartong också, inte riktigt lika kul.

Vi tog tempen på Elina när vi kom hem, 39.6... Men hon klagade inte på hela dagen!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Neeeeeeeeej - inte parkeringsböter - faaaasen också!!!!
Kram,
ma

2008-01-29 @ 12:32:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0