Första semesterdagen

Vår resa mot Danmark gick genom Göteborg. Till Göteborg har vi 35 mil, och vi insåg snabbt att ungarna inte skulle klara av att först åka 35 mil dit, sedan åka färja i 3,5 timme för att till sist åka nästan 20 mil till stugan i Danmark.

Därför började vi söka efter ett hotell i Göteborg som kunde härbärgera oss över natten, tills vi insåg att Bruce Springsteen var i stan samma dag som vi.... Inte ett enda hotellrum var ledigt, varken i Göteborg eller i städerna runtomkring. Det enda vi kunde få tag på var två rum i Borås, då skulle vi ha 10 mil kvar. För de rummen skulle vi dessutom få betala nästan 2000, och så kul är det inte med hotellfrukost...

Men då kom Rikard på att han faktiskt har släkt i Majorna, och hans otroligt snälla farbror lånade ut sin lägenhet till oss över natten. De befann sig dessutom i sin sommarstuga, så vi hade den helt för oss själva!! Det vill säga - när vi till slut hittade dit. Jag tror att vi var runt större delen av Göteborg innan vi till slut hittade rätt. Majorna visade sig dessutom ligga precis vid hamnen, och det gjorde ju ingenting då lokalgeografi uppenbarligen inte är vår starka sida.

Majorna är helt underbart, där ska jag bo när jag blir gammal. Kul också att mormor växte upp i Majorna, bara ett par gator ifrån lägenheten vi fick låna. Så vi var på mammas gata i stan´!

På morgonen var vi på ett jättemysigt fik och åt frukost, tillsammans med Rikards faster, som också har en jättemysig lägenhet i Majorna. Sedan kom mamma med spårvagn ut till oss, hon kan Göteborg bättre.... Men till hamnen hittade vi, med mammas hjälp...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0