Vuxenpoäng

Är det inte så att man märker att man börjar bli vuxen när man gör små dagsutflykter? Vi jobbade i alla fall som små galningar förra lördagen för att hinna med all städning både inomhus och utomhus, för att kunna belöna oss med en utflykt till Ölands skördefest på söndagen.

Änd sedan vi flyttade hit, så har folk talat om den här skördefesten, och varje år har jag elever som tar ledigt för att spendera en långhelg med sina föräldrar. Nu var det alltså vår tur, och det tar ju faktiskt bara 1,5 timme, så man kan ju undra varför det tagit oss så lång tid.

Hannah blev överlycklig när vi på söndagsmorgonen berättade om dagsplanerna, Elina fattade noll... Strax före 10 var vi iväg, och via ett litet ikeastopp i Kalmar tog vi bron över till Färjestaden - där det inte fanns någonting att se. Eller, på väg ut ur Färjestaden hittade vi en handelsträdgård där ungarna kunde titta på tusentals pumpor, och vi kunde köpa några för att ha som dekoration på altanen. Elina ägnade första halvtimmen på öland med att konstant fråga: "Är vi på Öland nu, är vi på Öland nu", det där med lokalgeografi får vi jobba lite på, men arvet har hon både från mor och mormor...

Men skam den som ger sig, vi drog vidare till Borgholms slottsruin och Fårets dag / renässansmarknad. Det var bättre, hur många kul stånd som helst, hantverk i alla former och massor av smycken och gammeldags godis. Ungarna fick se får som vallades, får som klipptes och får man kunde äta och klä sig i. Roligast var nog att få springa omkring i borgen och att få prova på kanderade äpplen, som i sagoböckerna! Rikard var mycket besviken över att lammburgarna var slut, men tröstade sig med en lammkorv. Jag fick köpa ett kalejdoskop och var lycklig med det.

På hemvägen stannade vi till i Kalmar för middag (mcDonalds), och kom överens om att nästa dagsutflykt kommer gå till Kalmar för att titta på slottet och regalskeppet Kronan. Vuxenpoäng no. 2!



Kommentarer
Postat av: -C-

Det var på tiden! Kul at du är med i matchen igen, men jag saknar fortfarande bilder på altanan ser sträng ut

Puss i pannan!

2008-10-06 @ 22:13:35
URL: http://oredanordning.blogg.se/
Postat av: Tomas

Det låter som att ni har det helcrazy....

2008-10-07 @ 09:14:37
URL: http://syster4.blogg.se/
Postat av: Farmorn

Kul att Du fått lust,tid och ork tillbaka Heléne. Eller var det något som inte funkade måntro??? Det låter som en fantastisk utflykt. Kan man få boka in sig till nästa gång Ni ska dit?

SOLIGA KRAMAR FRÅN VÄRMLAND!!!

2008-10-07 @ 15:16:07
Postat av: Anonym

Vilka hääärliga bilder Heléne - jag föreslår vuxenpoäng 53!!!!

Kram,

ma

2008-10-10 @ 10:42:35
Postat av: Julia

Nej men titta, ett blogginlägg! Trevligt att se dig igen! Skörderesa låter helkul, det hade jag gärna gjort! Jag behöver ju ett par pumpor :D Hur går det med anti-socker?

Kram!

2008-10-11 @ 18:45:32
URL: http://chocolatefrog.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0